Interaktivni srednjovjekovni tabor i street art na festivalu Krapinjon 2016

krapinjon

Drugo izdanje festivala Krapinjon koji se odvija u srcu Hrvatskog zagorja, povijesnom gradiću Krapini, održat će se od 8. do 11. rujna 2016. godine. Kroz četverodnevni sadržaj u sklopu festivala moći će se doživjeti oživljena povijest kroz interaktivni srednjovjekovni tabor, sajam oldtimera, razne radionice za djecu i mlade, koncerte, predstave, izložbe, pub quiz, street art i povijesna predavanja, a sav sadržaj je besplatan za posjetitelje.

Udruga Tavan iz Krapine je skupina lokalnih mladih entuzijasta koji uviđaju nedostatak edukativnog, zabavnog i kulturnog sadržaja u gradu, te su odlučili uzeti stvar u svoje ruke i primili se posla. Originalno je program Krapinjona bio sadržajno bogatiji, no s obzirom na skromnu financijsku podršku državnih institucija, obujam programa je znatno smanjen, ali još uvijek premašuje budžet. Odlučili su stoga krenuti u realizaciju crowdfunding kampanje kako bi pokrili dio troškova planiranog programa, a vi možete pomoći u tome – ako ne monetarno, možete pomoći materijalima poput boja za street art ili likovne radionice. Dobro će doći i osvježenja za izvoditelje aktivnosti i volontere. Širite glas o dobroj stvari, recite svojim prijateljima, podržite ih na društvenim mrežama.

Ovogodišnja tema festivala je POVIJEST, a kroz četverodnevni sadržaj moći će se doživjeti oživljena povijest kroz interaktivni srednjovjekovni tabor, sajam oldtimera, razne radionice za djecu i mlade, koncerte, predstave, izložbe, pub quiz, street art i povijesna predavanja.

krapinjon2