Filip Fantoni predstavlja dugoočekivani album “Filip Fantoni”!

Drugi studijski album zagrebačkog kantautora sadrži devet pjesama, a najavljen je uspješnim singlova “Komedija tragedija”“Mexico”,  “Voli me”Vrijeme” i “To je OK”. Za modernu produkciju, koja je uz bok najboljim aktualnim svjetskim pop rock bendovima zaslužni su vrhunski producenti Srđan Sekulović Skansi i Davor Smotalić Smotke, mastering je napravio Dragutin Smokrović Smokva, dok je cijeli materijal snimljen u zagrebačkim studijima NLO i Smotke Sound Studio.

Promocija albuma “Filip Fantoni” će se održati u srijedu, 23. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Koncert počinje u 21 sat, a Filip Fantoni je svojim vjernim fanovima odlučio pokloniti besplatan ulaz! Uz to, album “Filip Fantoni” će se prodavati po promotivnim cijenama.

Ususret koncertnoj promociji, za Filipa smo imali nekoliko pitanja: 

Bok, Filipe! Možeš li u nekoliko rečenica predstaviti sebe i svoju glazbu čitateljima Mixer.hr-a? Možeš li nam predstaviti svoj prateći bend?

To je kantautorska glazba, obično ljubavne tematike, skladana isključivo na akustičnoj gitari. Mislim da je prilično melodična, ali nije za baš na prvu. Uz mene (gitara, vokal) u bendu sviraju mlade hrvatske jazz snage Bruna Matić (bubnjevi) i Bojan Skočilić (bas) te Jurica Hotko (Pavel, Majke, Zdenka Kovačićek) na klavijaturama.

Od debitantskog albuma “Note i boje” je prošlo pet godina. Što se od tada promijenilo u tvojoj karijeri?

Nije se puno promijenilo, ali mislim da su najavni singlovi za novi album, prilično OK prošli u eteru, i mislim da su bili malo uspješniji nego oni s prvog albuma, pogotovo “Voli me” i “Mexico”. Ako je to neki mini napredak od početka, ja sam zadovoljan. Uporan sam, to je najvažnije.

Album su producirali Srđan Sekulović Skansi i Davor Smotalić-Smotke,a mastering je radio Dragutin Smokrović-Smokva. Kako je došlo do tih suradnji i kakav je osjećaj raditi s tako eminentnim imenima domaće produkcije?

Skansi mi je producirao i prvi album, a kako ne volim mijenjati ljude, radili smo i na drugom albumu zajedno. Sa Smotkeom se pak znam godinama, frendovi smo. On je radio tri pjesme i s tim sam prezadovoljan. Mislim da obojica rade super, ali svako na svoj način, potpuno drugačije, što je meni super. Prvi album imao je jednog producenta, drugi dva, a treći će imati tri… Hahaha. Mislim da je to odlično, svatko vidi stvari na drugi način, svatko mene doživljava drugačije i ono što je najvažnije, svatko vidi pjesmu na drugi način.

Imaš zanimljive spotove i super cover albuma. Koliko ti je važan vizualni identitet?

Tnx, trudimo se. Zadnjih nekoliko spotova radio mi je Doringo. Super lik. Talentiran. Mislim da skroz OK funkcioniramo i da će se ta suradnja nastaviti.

Koliko pažnje posvećuješ tekstovima? Koju poruku želiš prenijeti publici?

Mislim da tekstovima ne posvećujem dovoljno pažnje, odnosno mislim da moram taj dio popraviti. Teško mi je pisati tekstove, mislim da premalo čitam..hahaha. Uglavnom, uvijek se mučim sa tekstovima, dok mi glazba ide puno lakše. Bilo bi zanimljivo pronaći nekog tekstopisca, s kojim bi se dobro slagao i razumio

Kakva je domaća rock scena? Koji su ti bendovi najzanimljiviji?

I dalje volim i slušam iste Pipse, Majke,itd. Bilo bi super da se pojave neki novi rock bendovi,ali nekako mi se čini da nema interesa dovoljno za to, ne znam,radim s klincima i zabezeknem se kad skužim da ne znaju s 12,13 godina, tko su Beatlesi. Pa se pitam, kako će ih zanimati neki naš novi bend. A i te cajke, pomozi Bože.

Kakvi su ti planovi za budućnost? Gdje se vidiš za pet godina?

Izdati jos jedan, dva singla s albuma, Filip Fantoni, završiti treći album te sto više nastupati. A za pet godina se vidim pred izlazak četvrtog albuma..hahahah

Promocija albuma “Filip Fantoni” je u Tvornici Kulture 23.10.,što možemo očekivati?

Možete očekivati energičnu svirku i dobru zabavu. Kupiti eventualno moj novi album Filip Fantoni.

Puno hvala na izdvojenom vremenu, vidimo se u Tvornici!