INTERVIEW | Mrle i Ivanka: “Za slobodnog čovjeka nema ograničenja, jaki smo!”

Uz to što su nam otkrili što rade u kućnoj izolaciji, Mrle i Ivanka donose playlistu za razbibrigu

(Naslovna fotografija: Romano Grozić)

Nađa Irena Fišić za Mixer.hr

Korona, izolacija potres, snijeg… Strašno je sve to što nam se događa! U mislima smo s ljudima koji su izgubili svoje domove i morali potražiti novi smještaj, ali smo istodobno svjesni da život mora ići dalje i da se moramo prilagoditi kako god znamo novonastaloj situaciji.

Mnogo glazbenika i dalje stvara – iz svojih domova sviraju i šalju dobre vibracije dalje preko signala u svijet. Jedni od onih za koje predaja nije opcija su i Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, partneri u životu i glazbi.

Za Mixer.hr su podijelili što rade i slušaju te dali nekoliko savjeta kako da nam svima bude lakše u ova teška i nepredvidljiva vremena.

Kako su Mrle i Ivanka? Što trenutačno radite i gdje ste? 

Mrle: Ovaj.. nikad bolje. Uživam u karanteni. Radim isključivo ono što želim i volim. Kad bolje razmislim ništa se nije promijenilo osim što neće biti love. A i to sam nekoliko puta iskusio. Mi smo u Velikoj Gorici, imam kuću (Ivankinu) s vrtom pa nam se činilo da ćemo ovdje moći biti više vani. Nismo znali da će biti potresi te sad hladno i snijeg. No, odmah smo napravili snjegovića i kroz ovu situaciju cijenimo neke stvari kao što je obitelj i prijatelji. Radimo glazbu.

Ivanka: Mrle ima “vježbe” na svom Instagramu, imali smo “Karantena koncert” “Mr.Lee&IvaneSky”,  a srijedom izlaze “Mrle priča priče za laku noć” za djecu. Puno je toga.

Mrle: Za slobodnog čovjeka nema ograničenja. Ništa se ne mijenja. Jaki smo.

Svirate li nešto?

Mrle: Da, sve ovo snimanje i radimo muziku. Istina, mi smo i prije radili od kuće. Glazbu za filmove i kazalište.

Jeste li se možda pridružili nekoj od platformi poput Together at Home, gdje glazbenici sviraju uživo preko streaming servisa?

Mrle: Pridružili smo se inicijativi Dallasa  “Karantena koncerti”. Nakon što smo odsvirali svoje, dogodila su se opet dva potresa.

Koncertić Mr.Lee&Ivanesky

Gepostet von Dallas Records (official page) am Dienstag, 24. März 2020

Što biste preporučili ljudima da slušaju dok su prisiljeni biti kod kuće?

Mrle: O, to je lako. Mi smo prošle godine snimili tri albuma. Za odrasle “Sailor” i “Mačka na vrućem limenom krovu” te za male i velike “Kišne razdragance” – slikovnica/CD. I sve od Let3, Stampedo. 

Možete li nam za čitatelje Mixera složiti neku svoju playlistu?

Ivanka i Mrle:

8. “Sailor”  Mr.Lee&IvaneSky

 

7. Uvijek je dobro: staviti Milesa Davisa

6. Thom Yorke “Anima”

 

5. King Gizzard And The Lizard Wizard

 

4. Keith Jarrett

 

3. Nick Cave “Ghosteen”

 

2. Hans Zimmer možda je preapokaliptičan, no paše s Blade Runnerom.

 

1. Može i Flying Lotus.