INTERVIEW | Saša Antić (TBF): “Dovršavam solo album i izolacija mi je super”

"Nismo imali namjeru raditi nešto što se zove himna karantene nego samo zafrkanciju, ali drago nam je da smo uspjeli nasmijati i oraspoložiti ekipu"

(Fotografija: Katarina Skrbin, Mixer.hr)

Pjesme TBF-a u ovom trenutku zvuče više nego proročanski – “Smak svita”, Pozitivan stav”, “Grad spava”. Kao da je poznati splitski bend još davno nanjušio što će se dogoditi. Uz sve to nedavno su objavili i himnu karantene za Radio Antenu, u kojoj su preradili slavan “Pozitivan stav”.

Uspjeli smo nakratko uhvatiti Sašu Antića da nam kaže kako se bore protiv karantene i što dalje.

Pjesma o karanteni je u kratko vrijeme postala totalni hit. Kako se rodila ideja?

Ideja je došla od voditelja Luke Bulića, on je napisao i rap, svidjelo nam se i brzo smo to odradili a njegov tim je to sve lijepo isproducirao. Odlično je ispalo, nismo imali namjeru raditi nešto što se zove himna karantene nego samo zafrkanciju, ali drago nam je da smo uspjeli nasmijati i oraspoložiti ekipu, to je najbitnije. 

Kako ste trenutačno? Kako se osjećate u izolaciji?

Meni je manje više sve isto, osim što nismo na cesti jer su svirke otkazane, ali to mi sad i odgovara jer imam vremena dovršiti svoj solo album. Ja sam inače veliki pobornik izolacije i samoće u umjetničkom i filozofskom smislu tako da nemam problema s tim.

Stvarate li?

Stalno. Sad dovršavam svoj solo album, to je više tehničko odrađivanje. Ali uvijek mi se nešto mota po glavi ili radim na započetim idejama koje prolaze test vremena u nekom folderu.

Jeste li se možda pridružili nekoj od platformi poput Together at Home, na kojima glazbenici sviraju uživo preko streaming servisa?

Ako se nešto dogodi spontano podijelit ćemo to sa publikom, ima raznih inicijativa danas u ovoj izvanrednoj situaciji. 

Što biste preporučili ljudima da slušaju dok su prisiljeni biti kod kuće?

Doktore 🙂 Šalim se, mislim treba slušati doktore ali znate šta mislim.

Možete li nam preporučiti neku svoju playlistu? Ono – kao Mladen prije Smaka svita…

Nemam nikakvu trenutno, upalim YouTube pa kud me odnese.

Evo upravo slušam novi album od Pearl Jam-a Gigaton i to mogu preporučiti. Također sjajan album Joe Pesci – “Pesci still sings”, sjajan sfumato zvuk. I naravno Vivaldi 🙂

1.  

2.  

3.