Intimni završni koncert avangardne instrumentalne grupe Šumovi protiv valova u GMK

Galerija Miroslav Kraljević i ove godine nastavlja svoj program Otvorenog studija u okviru kojeg galerija postaje radni i istraživački prostor. Prvi ovogodišnji Otvoreni studio ugostio je avangardnu zagrebačku instrumentalnu grupu: Šumovi protiv valova. Šumove čine Hrvoje Nikšić, Hrvoje Radnić, Ivan Čadež i Jerko Jurin koji na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već desetak godina.

U njihovom suvremenom zvukovnom kolažu isprepliću se slobodni disonantni zvučni krajolici nastali na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih s perkusivnim, pulsirajućim, ritmičnim i plesnim strukturama svojstvenim kraut rock glazbi te melodičnim pasažima koji odražavaju estetiku modernijih glazbenih strujanja.

Šumovi  protiv valova boravili su u galerijskom prostoru u protekla dva tjedna pri čemu je galerija postala njihov radni i istraživački prostor istovremeno otvoren za javnost. Tijekom boravka umjetnici su se inspirirani novonastalom situacijom posvetili traganju za novim formama i načinima njihovog objedinjavanja u nove zvučne slike. Za kraj svog boravka Šumovi su odlučili organizirati završnu izvedbu prezentirajući široj publici eksperimentalne zvukovne kolaže inspirirane novonastalom situacijom.

Intimni završni koncert avangardne zagrebačke instrumentalne grupe Šumovi protiv valova u sklopu programa Otvorenog studija u Galeriji Miroslav Kraljević održati će se ove subote, 25. ožujka s početkom u 20h. Ulaz na događanje je besplatan.