Iron Maiden vraća se u Zagreb u sklopu nove turneje

Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje globalne turneje, u sklopu koje su promovirali svoj 16. studijski album “The Book of Souls”, Iron Maiden će još jednom u 2018. novom turnejom poharati arene i festivale diljem svijeta, uključujući i zagrebačku Arenu.

Svjetska turneja “The Legacy of The Beast” započinje u Tallinu 26. svibnja i završava u O2 Areni u Londonu 10. kolovoza. U sklopu planiranih datuma, ova heavy metal institucija u Zagreb stiže 24. srpnja 2018. Potpuni raspored europske turneje možete pronaći na ironmaiden.com, a očekuje se da će se turneja nastaviti u 2019.

Koncept svjetske turneje “The Legacy Of The Beast” inspiriran je Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih “svjetova”, koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma, u svrhu postizanja raznolikosti.

Kao što naši fanovi znaju, pratimo određeni ciklus turneja otkad su se Bruce i Adrian ponovno pridružili Maidenu na početku tisućljeća, izmjenjujući turneje na kojima sviramo glazbu s novih albuma s “History/Hits” turnejama. Mi uživamo raditi na ovaj način iz mnogo razloga, među ostalim i zato što bend ima priliku svirati kako novi material tako i starije hitove, za koje znamo da ih obožavatelji žele čuti“, objašnjava menadžer Rod Smallwood.

Temu ove “History/Hits” turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previše, ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”

Prodaja ulaznica za koncerte kreće 24. studenog, a svoju možete kupiti putem sustava Eventim. Kao i inače, članovi kluba obožavatelja Iron Maidena ulaznice će moći kupiti nekoliko dana ranije, točnije 20. studenog.