Iskaz – “3u1 (ft. Marčelo & Remi (Elemental))”

Posljednji ekranizirani singl benda Iskaz sa albuma “Tanatos” stiže u obliku video spota “3 u1” na kojem su Iskaz, Marčelo i Remi iz Elementala udružili snage.

“Pjesma i video benda Iskaz “3 u 1” govore o osjećaju i atmosferi koji se stvore kada se ova tri entiteta spoje i direktna je posljedica zajedničkih nastupa i druženja prethodnih godina.” izjavili su prilikom predstavljanja spota.

Glavna uloga u video spotu je dodjeljena Milici Vujović kojoj je ovo ujedno i glumački debi,  dok iza sebe ima uspješnu plesačku i crtalačku karijeru pod imenom “Mima’s artwork”.

Ovim singlom Iskaz zatvara poglavlje “Tanatos” i najavljuje novi album “Lavirinat”. Album “Tanatos” objavljen je 2014. godine pod okriljem izdavačke kuće Lampshade Media. Od tada je čak 11 pjesama s tog albuma dobilo svoj video spot.

Frontmen benda Iskaz, Zoran Stefanov, ističe: “Sada je vrijeme za novi materijal na kojem će biti primjetna evolucija zvuka, stila i izraza, dok će srž ostati ono po čemu je Iskaz uvijek bio prepoznatljiv, a to je energija”.