Ivan Mihaljević i Side Effects uživo na finalu MASTER-a

ivan_front

Finale prvog MASTER natjecanja polako se približava. Osim što ćete imati priliku poslušati uživo naše finaliste i vidjeti tko će ostvojiti titulu prvog gitarskog MASTER-a i PaulReedSmith gitaru sponzora nagrada music shop-a Nova Glazbala, nakon službenog dijela možete poslušati Ivana Mihaljevića i Side Effects koji će promovirati svoj najnoviji CD ‘Destination Unknown’.

Svakako valja napomenuti da će Side Effects-i, Alen Frljak – bubnjevi i Majkl Jagunić – bas biti support svim finalistima, a kako je to izgledalo na probama imat ćete priliku vidjeti na stranicama MIXER-a.

Ivana Mihaljevića, koji je autor MASTER teme i član žirija koji će odlučivati o pobjedniku, pitali smo o natjecanju, novom materijalu i ovoj promociji.

Uključen si u ovo natjecanje od samog početka. Da li bi mogao usporediti MASTER sa sličnim natjecanjima u kojima si sudjelovao?

Svakako, MASTER je svojim konceptom vrlo sličan natjecanjima kao Guitar Idol ili Dean Shredder Search. Iz velikog broja online prijava glasovima se publike i odlukama žirija biraju finalisti koji se uživo natječu za pobjedu.

Jesi li zadovoljan pristiglim materijalom i gitaristima koji su se prijavili?

Jesam! Naravno, kao i na svakom natjecanju ovog tipa, bilo je svakakvih prijava, ali mislim da smo dobili par vrhunskih prijava koje će nam omogućiti uživanje u opakom finalu! Ima još nekih natjecatelja koji su bili odlični, ali jednostavno smo negdje morali podvući crtu za ulazak u finale.

No da kažemo nešto i o ‘Destination Unknown’. Reci nam par informacija o novom CD-u.

Na CD-u je 11 novih autorskih pjesama. Za razliku od prethodnog albuma Sandcastle, na ovom albumu je nešto više pjesama s vokalom. Sandcastle sam napravio i snimio sam jer u to vrijeme nisam imao bend s kojim bih izvodio taj materijal, a novi album je napravljen s mojim novim bendom Side Effects s kojim sviram i uživo, tako da će na CD-u ovoga puta pisati "Ivan Mihaljevic & Side Effects". Alen i Majkl su odlični glazbenici i vrlo zabavne osobe i pravi je užitak svirati s njima.

Da li su riješene sve nedoumice oko izdavača, obzirom da imamo informaciju da je bilo više ponuda?

Jesu, nedoumice su riješene i ugovor je potpisan za talijansku izdavačku kuću SG Records. Bilo je više ponuda, ali nakon dugog razmišljanja odlučio sam se za ovu opciju jer mi se činila najpovoljnijom.

Na CD-u gostuje i Phil Hilborne. Kako je došlo do te suradnje?

Phil Hilborne i ja smo bili suradnici na albumu Johna Dennera i tokom rada na tom projektu sam stupio u kontakt s njim. Kada sam snimao svoj novi album pitao sam ga bi li bio zainteresiran za gostovanje i on je pristao.

Cijeli nastup na finalu MASTER-a se snima. Da li je to možda na pomolu novi spot ili live CD?

U planu je da to snimimo kao live DVD. Ako sve prođe onako kako treba, a nadam se da hoće, to će tako i biti.

Da li će vam se na pozornici, osim Phila, pojaviti još netko od gostiju?

Da, pojavit će se i Marko Osmanović, pjevač Divljih Jagoda i Cote G4. Marko je također gost na jednoj pjesmi na novom albumu. Po meni je on jedan od najboljih, a lako moguće i najbolji hrvatski rock vokal. Velika nam je čast da možemo na svom koncertu ugostiti tako vrsne glazbenike kao što su Phil Hilborne i Marko Osmanović.