Ivica Kostelić na Blues festivalu

kostelic1

Novo ime na 2. Zagreb International Blues festivalu je naš najbolji skijaš svih vremena, a ujedno i sjajan blues gitarista i pjevač – IVICA KOSTELIĆ. Ivica će nastupiti drugi dan festivala – u petak 10. lipnja u Studenstskom centru uz Telefon Blues Band.

Osim što je poznat po skijanju, Ivica Kostelić gaji veliku ljubav prema glazbi, gitari te bluesu i rock’n’rollu. U početku je slušao stare majstore Delta bluesa, a kasnije je njegov interes otišao prema  Chicago-bluesu.

Tu orijentaciju, kako kaže; “Stvorila je glazba koju sam slušao prije nego što sam počeo svirati gitaru, glazba koja se stalno slušala u kombijima i autima, a to je glazba sa kaseta mog starog, koji je ogroman štovatelj Elvisa. Uglavnom kasne 50-te, početak 60-ih.” Sa pratećim Gegenschulter bendom 2002. godine snimio je album pod nazivom “Užas je naša furka”. Na albumu se nalazi 14 blues i rock klasika: Hoochie Coochie Man, Country Sugar Mama, Mannish Boy, Roll Over Beethoven, Johnny B. Good,… 2008. sa Tomislav Golubanom snima autorsku pjesmu „Brzi vlak“, a glazbenu suradnju ostvaruje sa Singrlicama, Borisom Novkovićem, sastavom Yellow Submarine i dr. 2010. Hrvatske Blues Snage uručile su mu posebnu zlatnu plaketu kao promicatelju bluesa među skijašima te ga proglasile počasnim članom udruge.