Izložba kantautora – Jedini festival u kojem su publika i izvođači zamijenili mjesta

exposure_finalTreću godinu zaredom, Velika Gorica će na osam pozornica Exposure festivala  ugostiti neke od najboljih mladih kantautora. Tijekom dva dana predstavit će ih se ukupno 16.

Exposure Festival (u ovom slučaju Songwriters exposure/Izložba kantautora) osmišljen je tako da na osam pozornica postavljenih u krug, kao svojevrsni Stonehenge, istovremeno boravi osam izvođača/kantautora posloženih prema stranama svijeta. Svaki izvođač izvodi jednu pjesmu po krugu, potom prvi do njega nastavlja sa svojom izvedbom i tako minimalno pet krugova. Publika se nalazi u krugu i uloge su izmijenjene – publika je okružena izvođačima. Festival počinje danju, a kad padne mrak kreće druga dimenzija vizualnog doživljaja jer je samo jedna pozornica osvijetljena za vrijeme izvedbe. Reflektori se gase na jednoj i pale na idućoj pozornici, odnosno izvođaču koji nastavlja s nastupom, tako da nema pauze između pjesama. Na taj način dobiva se na dinamici, a ujedno je to novo iskustvo za publiku jer, bez obzira na to koliko je određeni izvođač „žestok“ (ili nije) energija naprosto raste svakim krugom.

Ove godine Festival se održava 12. i 13. lipnja, u organizaciji Udruge Izlaz i Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. U Parku dr. Franje Tuđmana publici će se predstaviti šesnaest kantautora koji dolaze iz Škotske, Irske, Slovenije, Engleske, Srbije i Hrvatske. Službeni festivalski program počinje u 20 sati i trajat će do 23 sata, a nakon toga se svi protagonisti sele u klub Cabana bar gdje će od 23,30 biti službena dodjela statua festivala i afterparty. U petak će u Cabani svoj album prvijenac koncertno predstaviti zadarska alter pop senzacija – Scarlet Notes, a u subotu svira velikogorički ‘heavy acoustic disco’ bend The Cliffhangers. Ove godine Exposure će ugostiti i pobjednika 19. HGF Demo Festivala u kategoriji ‘Kantautor’ – Vladimira Kuzmana iz Buja.

Program:

PETAK 12. lipnja:

Billie Joan (CRO), Željko Toth (CRO), Seed Holden (CRO),  Ivana Bastašić (CRO), Jerry Mažgon (SLO), Zvonka Obajdin (CRO), Bojan Aleksić (SRB), Ivan Petranović (CRO)

SUBOTA 13. lipnja:

Igor Agejev (CRO), Jhony L’Ove (SRB), Mark Peters (ENG), Sanjin Banić Bane (CRO), Shane O’Fearghail (IRL), Matej Kermavner (SLO), Stuart Neville (SCO), Vladimir Kuzman (CRO)