Jack White nakon četiri godine donosi novi album “Boarding House Reach”

Najnovijim singlovima objavljenima ovih dana, višestruko nagrađivani rock glazbenik i multiinstrumentalist Jack White najavio je svoje prvo studijsko izdanje nakon četiri godine stanke.

Jack White, foto: Press/David James Swanson

S jučerašnjim datumom predstavljen je video spot za pjesmu “Connected by Love” koja će se naći na nadolazećem albumu “Boarding House Reach”.

Pjesma je snimljena sa hip-hop glazbenicima i donosi moderni pomak od dosadašnjeg zvuka Whiteovih solo izdanja. Whiteovu novu ekipu glazbenika čine bubnjar Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend), basistica Charlotte Kemp Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger), klavijaturisti DJ Harrison i Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield), udaraljkaš Bobby Allende (David Byrne) te backvokali Ann i Regina McCrary iz gospel trija McCrary Sisters. Za snimanje pjesme poslužile su tri lokacije; Sear Sound studio u New Yorku, Capitol Studios u Los Angelesu i Whiteov Third Man Studio u Nashvilleu.

Uz video spot “Connected by Love,” White je predstavio i singl “Respect Commander” koji možete poslušati u nastavku.

Jack White je posljednji solo album „Lazaretto” objavio 2014. godine, a u međuvremenu je objavio i novi album svog benda The Dead Weather, napisao pjesmu „Don’t Hurt Yourself” koja se našla na hit albumu „Lemonade” proslavljene R&B pjevačice Beyonce, snimio dokumentarac „American Epic” i osnovao tvornicu vinila.

Datum objavljivanja albuma još uvijek nije otkriven, ali se očekuje da će biti objavljen 2018. godine.