Jall Aux Yeux feat. John (M.O.R.T) – “Je Te Cherche (Tražim Te)”

Bihaćki bend Jall aux yeux, koji stvara autorsku glazbu na francuskom jeziku, snimio je spot za pjesmu “Je te cherche” (Tražim te) sa Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T.

Ovo je treći singl benda (uz “La peste” i “Je m’en lave les mains”) kojim najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca. Nakon objavljivanja albuma slijedi promocija i svirke po regiji.

Album je sniman u Mostaru (studio Pavarotti) i Bihaću (studio Amadeus). Prijateljstvo Jure (gitariste benda Jall aux yeux) i Johna traje još od studentskih dana u Zadru gdje su, kako kažu “dijelili prostorije doma, hrenovke, besparicu kao i ljubav prema glazbi”.

Do suradnje je došlo prilično jednostavno. Johnu je ideja predložena na Demofestu u Banjaluci, gdje je Jall aux yeux sudjelovao u natjecateljskom dijelu, a on je to odmah prihvatio. Kasnije je napisao tekst za svoj dio pjesma, došao u Bihać i u jednom danu snimio vokale i spot.

Ja sam putovao iz Sinja u Zagreb gledajući svoja posla kad me u Korenici zaskočila banda maskiranih Francuza. Stavili su mi pivo u ruku i prošvercali me preko granice u Bihać da u jedan dan snimim pjesmu i spot. Ostatak tog traumatičnog iskustva ću iznijeti u svojoj slijedećoj autobiografiji ‘Pola listine’“, izjavio je John (M.O.R.T.).

Šta to traže i jesu li pronašli Jall aux yeux i John pogledajte i poslušajte u spotu.