Jamiroquai najavili svoj osmi studijski album “Automaton”

Jedan od najznačajnijih acid jazz i funk bendova današnjice, britanski Jamiroquai, predvođen karizmatičnim Jayem Kayem, najavili su svoje osmo studijsko izdanje po imenu “Automaton”.

Ovaj odličan bend osnovan je 1992. kao jedan od najznačajnijih bendova londonskog acid jazz pokreta devedesetih i u dosadašnjoj karijeri ima preko 30 milijuna prodanih albuma, proveli su ukupno 192 tjedna na listi UK Singles Chart između 1992. i 2006. godine i ponosni su vlasnici Grammya. Posljednji, sedmi studijski album “Rock Dust Light Star“objavili su krajem 2010. i još jednom opravdali vjernost obožavatelja.

Iako se o novom albumu počelo šuškati 2013., kada je bubnjar McKenzie natuknuo da bend planira ući u studio, vijest je u svibnju prošle godine potvrdio basist Paul Turner na svom Twitter profilu. Album je bio planiran za kraj 2016. no, strpljen spašen, sigurna je stvar da ćemo ga dočekati ove godine. Datum objave je nepoznat, no prvi teaser možete poslušati na linku ispod.

Uz teaser su najavljeni i prvi datumi nastupa na europskim festivalima pa smo skloni nadati se da će se na popisu uskoro pojaviti i koje domaće ime, s obzirom na činjenicu da su pojedini hrvatskki festivali ušli u popis najboljih festivala Europe.