Jane’s Addiction napokon spremni za novi album

janes

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, izgleda da su Jane’s Addicton spremni ovog ljeta izdati The Great Escape Artist, prvi studijski album nakon povratničkog “Strays” iz 2003. godine.

Nakon prvih prepreka s odlaskom basista Eric Averya i Duff McKagana, izgleda da bi se planovi mogli ostvariti ovo ljeto. Pjevač Perry Farrell, gitarist Dave Navarro i bubnjar Stephen Perkins zajedno s producentom Rich Costeyem (Muse, Franz Ferdinand, Interpol) nedavno su u svoj kreativni tim uključili i Dave Siteka, basista banda TV on the Radio.  Sitek, koji je poznatiji po svom radu s TV on the Radio, Yeah Yeah Yeahs i Foals, surađivati će s bandom u stvaranju materijala i snimanju albuma no neće im se pridružiti na turneji.

Farrell je izjavio da band razrađuje otprilike dvadesetak potencijalnih pjesama za album koji bi trebao sadržavati otprilike 45min kvalitetne svirke. Navarro je dodao da se ne radi o tipičnom rock albumu pa se može očekivati stilski odmak od prijašnjih radova Jane’s Addictiona, što ne začuđuje nakon tolikog vremenskog odmaka koji je band napravio od posljednjeg ulaska u studio. Kako je ovaj gitarist osobno izjavio – „Glazba koju slušam nije više nužno orijentirana rocku. Prihvaćam ljepotu u jednostavnosti i za mene kao glazbenika to je evolucija.“