Japanski krautrock bend Minami Deutsch dolazi u Močvaru

Nakon Kikagaku Moyo i Sundays & Cybele, WolfBad Squad družina je posvetila pažnju još jednom zanimljivom japanskom bendu s GuruGuru Brain etikete pa ih tako dovode za početak svibnja, 02.05.2018., da svojim milozvucima rastope zidove Močvare.

Minami Deutsch je jednostavno rečeno krautrock bend iz Tokija koji je 2014. osnovao Kyotaro Miula. Nakon zapaženog nastupa na Tokyo Psych Festivalu 2015. Minami Deutsch objavljuju svoj istoimeni album prvijenac za Cardinal Fuzz Records koji je odmah pokupio simpatiju psych i krautrock publike kao i kritike diljem svijeta.

Psychedelic Baby Magazine je označio Minami Deutsch kao jedan od najvažnijih predstavnika moderne azijske glazbene scene dok je Jacob Bannon (Converge) kao ovogodišnji kurator na Roadburnu odlučio uvrstiti ovaj bend u festivalski raspored na kojemu će promovirati svoj aktualni EP “Tunnel / New Pastoral Life”.

Podršku će im pružiti Fjodor, instrumentalni psychedelic/space/noise bend iz Zagreba čija je glazba nastala pod utjecajem različitih glazbenih žanrova kao što su krautrock, jazz, noise, space, elektronika, metal, balkanska i orijentalna te suvremena i klasična glazba. Bend je osnovan 2006. dok trenutnu postavu čine Ivan Beuc (gitara), Aljoša Reljić (bubnjevi) i Marko Plešnik (bas). Tijekom dugogodišnjeg rada surađivali su s velikim brojem glazbenika, izdali tri studijska albuma i odradili veliki broj koncerata diljem Europe i Balkana.

Početak svirke najavljen je za 21:30h, a za upad je potrebno izdvojiti 40kn.