Japanski umjetnik Nao Katafuchi nastupa u Pločniku

nao-katafuchi

Nao Katafuchi je japanski umjetnik koji uz pomoć električne gitare i synth kutije stvara vlastiti svijet hladne, romantične elektronske glazbe. U sklopu svoje zimske turneje nastupit će i u Zagrebu, i to 10. studenog, u Pločniku uz potporu domaćeg glazbenika Zarkoffa

Nao Katafuchi je rođen u Tokiju, a trenutno živi u New Yorku. Nakon godina eksperimentiranja s različitim zvukovima i prizorima, Nao je konačno pronašao svoju glazbenu nišu na legendarnim Wierd Record partyjima gdje je i debitirao kao Nao Katafuchi. Od samih početaka dio je rastuće minimal synth scene New Yorka, s imenima kao što su Xeno & Oaklander, Martial Canterel, Epee Du Bois i Led Er Est. Prvi album Émergence objavljuje 2015. godine za njemačku izdavačku kuću Nadanna. Naovu glazbu moguće je zamisliti kao idealnu glazbenu kulisu za vrijeme noćne vožnje kroz Tokijo…neonska svjetla, lutke u izlozima i prazne ulice.

Zarkoff je projekt sisačkog glazbenika i producenta Saše Rajkovića iza sebe ima desetak godina karijere, pozamašnu količinu autorskih radova, suradnji, remikseva te pregršt nastupa na regionalnoj i europskoj klupsko-koncertnoj sceni. Njegov electro/darkwave/techno zvuk odjeknuo je i kroz veći broj izdavačkih kuća. Nakon niza samostalnih i zajedničkih radova objavljenih na etiketama poput Adriatico Recordings, Dark Entries, Creme Organization, Kraftjerkz, JAM Traxx, Enfant Terrible, Wave Records.

Pločnik – Bar, Music & Lifestyle / Međimurska 21, Zagreb
Četvrtak / Thursday, 10.11.2016., od 22 do 02 sata, ulaz besplatan.
Pridružite se Facebook eventu.