Jastuk i Anna Moor gosti treće epizode MIMO programa u MSU

Treći koncert pete MIMO sezone održat će se 3. prosinca u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming, a pod temom “Inspirativno – sanutljive interpretacije poznatih žanrova” ugostit će Jastuk i Annu Moor.

Jastuk je hrvatsko-francuski šesteročlani spoj, čija je glazba spoj zapadnoeuropskih, balkanskih i afričkih ritmova i melodija. Od prvog koncerta 2014., osnivači Rodolphe Sudon i Jelena Rajčević vrijeme uglavnom provode objavljivanjem prvog EP-a ‘Vanzemaljci’, proširivanjem benda te snimanjem prvoga albuma.

Anna Moor ne postoji kao individualka, već se kao individualka ponovno rađa svakom novom pjesmom, i to vizualno i kreativno. Svojim debitantskim glazbeno-vizualnim projektom ističe povezanost glazbenika i slušatelja, gradeći priču kroz sjećanja i iskustva iz nedaleke prošlosti.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani organizatori apeliraju na rani dolazak kako biste osigurali svoje mjesto na vrijeme. Ulaz je besplatan uz preporučenu donaciju od 20kn, a sav prihod od donacija ide izvođačima. Koncert počinje točno u 20:05, a druženje nakon konceta nastavlja se u Spunku.