Jazz kvartet 4in3+1 ovu srijedu u klubu Sax!

Foto: Ivica Ivčević

Dobitnici ovogodišnjeg Porina za najbolju skladbu jazz glazbe, zagrebački sastav 4in3+1 u srijedu će nastupiti u kultnom zagrebačkom klubu u sklopu programa Novi hrvatski jazz.

4in3+1 su izuzetno atraktivan kvartet naših najuglednijih jazz glazbenika, a čine ga Mario Bočić (tenor saksofon), Davor Doležal (gitara), Joe Kaplowitz (orgulje) i Borko Rupena (bubnjevi). Sastav je oblikovan izvorno kao trio, po uzoru na orguljaške blues-jazz sastave 50-ih i 60-ih, a proširio se dolaskom fantastičnog saksofonista Maria Bočića, člana HRT Jazz orkestra.

4in3+1 u imenu sastava odnosi se na ulogu orgulja koje istovremeno rade za dvojicu: sviraju i bas dionicu i harmonijsku pratnju/sola.

Album “Eat It, It’s Still Good” donosi osam originalnih kompozicija koje potpisuju Doležal, Bočić i Kaplowitz.  Izvanredna svirka ovog teškaškog sastava, topli zvuk orgulja i inteligentne posvete soulu, bluesu i funku u virtuoznom jazz okviru čine ovaj album debijem za pamćenje, a 4in3+1 postavljaju na čelo našeg novog jazza.

Kako zvuče uživo zagrebačka će publika moći čuti u srijedu u zagrebačkom klubu Sax!

Ulaz na koncert je slobodan.