Jazz Lab radionice uz A. C. Myers, L. Kaplowitz, B. Mičetića, K. Levačića i Ž. Kovačevića

I ovu veljaču u prostorima Studentskog centra održavaju se besplatne Jazz Lab radionice uz Amine Claudine Myers, Lelu Kaplowitz, Brunu Mičetića, Krunu Levačića i Željka Kovačevića.

Jazz Lab su besplatne jazz radionice za mlade glazbenike pod stručnim vodstvom nastale kao projekt tri partnera : Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centara Sveučilišta u Zagrebu- Kultura promjene. Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup je slobodan.

  • 3.2. Glazbena radionica Amine Claudine Myers, vokal, glasovir (u suradnji sa HDS i Jazz.hr-om ) Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu, soba 439, 4 kat  u 11 sati
  • 7.2. Lela Kaplowitz, vokal – SCAT CIRCLE BY LELA KAPLOWITZ – holistički pristup pjevanju – Dvorana MM(Studentski centar) u 17 sati
  • 14.2. Bruno Mičetić, gitara „Jazz gitara“ – Dvorana MM(Studentski centar) u 17 sati
  • 21.2. Kruno Levačić, bubnjevi    “Koordinacija i inspiracija” -Dvorana MM(Studentski centar) u 17 sati
  • 28.2. Željko Kovačević, SAX – „Jazz language“ -Dvorana MM(Studentski centar) u 17 sati

NAPOMENA: svi polaznici posebne radionice 3.2. imaju besplatan ulaz na koncert voditeljice isti dan u koncertnoj  dvorani „Blagoje Bersa“ – Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu s početkom u 20.00h. Ovaj koncert organiziran je uz pomoć Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Prijave i informacije hgm@hgm.hr

FACEBOOK EVENT

O VODITELJIMA :

Amina Claudine Myers

Pijanistica, orguljašica, pjevačica, skladateljica i aranžerka, Amina Claudine Myers je svestrana glazbenica. Osim kao jazz glazbenica, uvjerljiva je i u izvedbama bluesa i gospela. Kao djevojčica u crkvi je svirala glasovir i orgulje te je pjevala u zboru. Diplomirala je koncertnu glazbu i glazbenu pedagogiju te je svirala sa slavnim Sonnyjem Stittom i Geneom Ammonsom, a 1966. pridružila se pokretu AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians). Zahvaljujući djelovanju u tom okružju, usavršavala je skladateljsku i aranžersku vještinu, pa je 1969. napravila svoje prve snimke kao suradnica saksofonista Kalaparushe Mauricea McIntyrea. Godine 1976. preselila je u New York gdje je ostvarila suradnje s glasovitim jazzistima, među ostalima s Lesterom Bowiem, Muhalom Richardom Abramsom, Charliem Hadenom, Marian McPartland, Art Ensembleom of Chicago, Archiem Sheppom i Davidom Murrayom. Uspješna je skladateljica, piše djela za jazz sastave, ali i za komorne ansamble te razne druge sastave. Surađivala je s koreografima i ravnala simfonijskim orkestrima i zborovima. Diljem svijeta nastupa solo, vodi trio i kvartet te vlastite zborove i održava glazbene radionice.

Lela Kaplowitz

Radionica uključuje sve razine pjevačkog mehanizma i koristi vokalnu improvizaciju kao sredstvo opuštanja uma i tijela te kao način komunikacije na najdubljem nivou postojanja.Kroz razne vokalne i plesne igre polaznici će imati priliku otkriti i prihvatiti svoja najdublja pozitivna i negativna uvjerenja u svrhu najljepšeg mogućeg poziva: PJEVANJA.

Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu, i Blue Note-u u New York-u, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta (Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Mark Rapp, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker).

Sa suprugom, pijanistom Joe-om Kaplowitz osvaja treće mjesto na natjecanju za najbolji jazz band u Buchurestu (Rumunjska) 2008.g. Na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009 osvaja prvu nagradu stručnog žirija i publike te dobija titulu Lady Summertime. 31. lipnja 2010. godine Primorsko-goranska županija dodjeljuje joj prestižnu nagradu za unapređivanje kulturnog stvaralaštva.Sa svojim bandom Lekap Quartet snima album prvijenac pod nazivom Love me or leave me kojeg izdaje Dancing Bear, a koji je proglašen jednim od 10 najboljih hrvatskih jazz albuma u 2010.g. Izniman uspjeh postiže koncertom autorskih skladbi s big bandom HRT-a 24. studenog 2010. Od prosinca 2010. uspješno uređuje i vodi specijaliziranu tjednu emisiju o jazz glazbi nadjeljom na Hrvatskom Radiju, Radio Rijeka, pod nazivom Jazzalela. Utjelovljuje Ethel McCormack u prvoj hrvtskoj Broadwayskoj produkciji mjuzikla Footloose. Bavi se pedagoškim radom te sinkronizacijom crtića i serija. Voditeljica je Udruge ATOM s kojom putuje po cijeloj Hrvatskoj i održava radionice „Jazz na kotačima“. Podučava tehniku pjevanja i jazz improvizaciju te održava seminare jazz pjevanja po Hrvatskoj i Sloveniji (Arsana – Poletni festival Ptuj).

Bruno Mičetić

Bruno Mičetić, prof. Jazz gitare

Školovanje: Karten konzervatorium sveučilista u Austriji, Jazz is back Grožnjan, Umbria Jazz klinik Berklee – Perugia, Jazz kampa Kranj, Igor Savin (harmonij i teorija moderne glazbe), Primož Grašić (gitara)

Glazbena usmijerenja: pop, rock, jazz

Instrumenti: Klasična gitara, akustična gitara,električna gitara, Jazz gitara

Nastupi: Hrvatski jazz sabor 2009., Liburnia jazz festival 2008./09./10., Jazz time festival 2009./10., Spring time Osijek 2010., MMF festival jednakih mogučnosti 2008./09./10./11., Ritmi globali europei 1998., Mlade nade Jazza – Vatroslav Lisinski, humanitarni koncerti, Ljeto na gradini, Ljeto u Fontani Trg crkve sv. Bernarda, XVI. Jazz u Lapidariju, 10,međunarodni glazbeni festival Crikvenica 2011., B.P. club, Gajo klub Ljubljana, Klagenfurt Kammot, Jazz tunel Rijeka…

Suradnje: Ratko Divjak, Joe i Lela Kaplowicz, Henri Radanović, Branimir Gazdik, Marko Lazarić, Goran Rukavina, Uglješa Novaković, Denis Razumović, Katarina Jurić, Lee Harper, Klemens Marktl, Zvjezdan Ružić, Žanil Tataj, Tonči Grabušić, Nikola Matošić, Dušan Kranjc, Nenad MirtSastavi: Keops, Bruno Mičetić trio (Joe Kaplowicz, Ratko Divjak), Katarina Jurić kvartet (Nenad Mirt, Dušan Kranjc), Bruno Mičetić qurtet (Henri Radanović, Branimir Gazdik, Zvjezdan Ružić) Suradnja s Croatia recordsom.

Honorarni dijelatnik udruge Gitara mediterana, voditelj glazbenog tečaja.

Kruno Levačić

Bubnjar i skladatelj Kruno Levačić je rođen 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u Kölnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac, kao i Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove “Some Blues”, “Abstract Lights” i “St. Miles Infirmary”, u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album “That’s It”. Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.

Željko Kovačević

Željko Kovačević je skladatelj, producent, aranžer, bandlider na različitim projektima. Svirao je u mnogim svjetski poznatim orkestrima Europe, Južne Amerike, Afrike i Rusije. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i geografiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao je na prvom jazz workshopu u Zagrebu i Burghausenu. Jedan je od utemeljitelja Društvenog jazz orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda. U svojoj karijeri ostvario je suradnju s cijenjenim i poznatim jazz glazbenicima, te izdao 12 autorskih nosača zvuka različite provenijencije. Od 1986.radi u Big bandu HRT-a.