Jazz Lab Utorak – još jedna epizoda besplatnih radionica u zagrebačkom Studentskom centru

jazzlab.jpg620

Jazz Lab Utorak, projekt tri partnera – Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centara Sveučilišta u Zagrebu- Kultura promjene, ovog studenog u zagrebačkom Studentskom centru priprema još jednu epizodu jazz radionica.

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan.
22.11. Željko Kovačević (sax):“Jazz language”– dvorana MM u 17h
29.11. Melita Lovričević, vokal – „ALKEMIJA GLASA, improvizacija svega“ –dvorana MM u 17h

Prijave se zaprimaju na mail: hgm@hgm.hr ili broj telefona: 01 6111600.

O voditeljima :

Željko Kovačević

Željko Kovačević je skladatelj, producent, aranžer, bandlider na različitim projektima. Svirao je u mnogim svjetski poznatim orkestrima Europe, Južne Amerike, Afrike i Rusije. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i geografiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao je na prvom jazz workshopu u Zagrebu i Burghausenu. Jedan je od utemeljitelja Društvenog jazz orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda. U svojoj karijeri ostvario je suradnju s cijenjenim i poznatim jazz glazbenicima, te izdao 12 autorskih nosača zvuka različite provenijencije. Od 1986.radi u Big bandu HRT-a.

Melita Lovrićević

Melita Lovričević jazz je vokalistica iz Zagreba svoje obrazovanje stječe u Glazbenom Učilištu Elly Bašić i Srednjoj školi za ritmiku i ples Ana Maletić, radu sa inspirativnim mentorima ( Lela Kaplowitz, Mirela Brnetić), grupnim radionicama (Berklee Online, Grožnjan, Rock Akademija, Deborah Carter, Lisa Popeil, Sheila Jordan, Montreux Jazz Festival Laura Mvula i brojne druge) te višegodišnjim nastupima sa zborom KUD INA pod vodstvom Bojana Pogrmilovića . Surađuje sa brojnim umjetnicima, raznolikog izričaja, od dueta sa renomiranim domaćim glazbenicima do Big Band-ova, u Zagrebu i inozemstvu, interpretirajući široki opus jazz i bossa nova standarda, kao i vlastitu autorsku. Nakon izbora za festival Jazz hr, Mlade nade jazza ”Marjan Marjanović” pokreće i vlastite projekte u kojima ostvaruje suradnje sa renomiranim hrvatskim glazbenicima poput Maria Igreca, Mladena Barakovića, Julija Njikoša, Branka Ovčarića, Jure Vrandečića, te brojnim talentiranim kolegama glazbenicima iz novije generacije. Osim na sceni bavi se glazbenom pedagogijom i terapijom za šta se dodatno školuje kroz IWP (International Waldorf Pedagogy) Institut te seminare matične FMP (Funkcionalna muzička pedagogija, GU Elly Bašić)