Jazz orkestar HRT-a, Matija i Gabi priređuju „Večer s Arsenom“ u MSU-u

dedic_kolazU srijedu, 3. veljače u 20 sati u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti održat će se koncert Jazz orkestra HRT-a posvećen Arsenu Dediću.

Prijevod Arsenovih skladbi u zvuk big banda potpisuje dirigent koncerta maestro Silvije Glojnarić, a uz JO HRT-a nastupit će Gabi Novak, Matija Dedić i Lea Dekleva.

Jedan od onih koji duboko osobno doživljavaju veličanstven opus Arsena Dedića i imaju potrebu naglasiti njegovu vrijednost je i dugogodišnji šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a, bubnjar, skladatelj i aranžer Silvije Glojnarić.

U njegovom jedinstvenom viđenju, u suradnji s idealnim interpretima Arsenove glazbe – Gabi Novak i Matijom Dedićem – i ovom će prigodom ponuditi uvid u svu snagu i iskrenost Arsenova skladateljskog jezika.

„Glembajevi“, „Donator“, „Kod kuće je najbolje“ te „Prosjaci i sinovi“ instrumentalne su teme koje će združiti JO HRT-a i Matiju Dedića, a skladbe „Ni ti ni ja“, „Pusti me da spavam“, „Sve što znaš o meni“, „Otok“, „U registraturi“, „Oko jedne hiže“, „On me voli na svoj način“ i „Kuća za ptice…“ otpjevat će Gabi Novak.

Cijena ulaznice je 50 kn.