Jazz orkestar HRT-a ugošćuje Maurizia Giammarca

U srijedu, 7. veljače, u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, u ciklusu Jazz orkestra HRT-a gostuje jedna od središnjih osobnosti talijanske jazz scene – saksofonist, svestrani skladatelj i vođa legendarnih sastava Maurizio Giammarco.

Maurizio Giammarco (Pavia, 1952.) u Italiji se od početka 1970-ih nametnuo kao virtuoz saksofona, svestrani skladatelj i vođa legendarnih sastava tamošnje scene. Nedavno je imenovan i dirigentom Parco della Musica Jazz Orkestra, kućnog velikog sastava kompleksa Auditorium di Roma i jedinog institucionalnog jazz orkestra u Italiji.

Polazeći od dubokog i strastvenog poznavanja povijesti jazza, pokrenut nezaustavljivom potrebom za istraživanjem, Giammarco se neprestano kreće i u drugim glazbenim područjima, dosežući sintezu osobne ekspresije, i u solističkom i u skladateljskom smislu. Njegov životopis bilježi suradnje s džezistima međunarodne slave, među kojima su Chet Baker, Lester Bowie, Dave Liebman, Phil Markowitz, Miroslav Vitous i Alex Sipiagin, kao i s brojnim velikanima talijanskog jazza (Erico Rava, Paolo Fresu, Aldo Romano, Fabrizio Bosso…).

S Jazz orkestrom HRT-a predstavlja se kao autor, solist i vođa orkestra, donoseći u Zagreb jedan od najvažnijih glasova talijanskog i europskog jazza našega doba.

Ulaznice stoje 50 kn.