Jazz orkestar HRT-a ugošćuje Michaela Abenea, u MSU-ovoj Gorgoni

U srijedu, 5. travnja u 20 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Jazz orkestar HRT-a ugošćuje američkog pijanista Michaela Abenea.

Višestruki dobitnik Grammya, pijanist, skladatelj, aranžer i producent Michael Abene će u Jazz ciklusu predstaviti izbor djela koja su obilježila njegovu karijeru i utjecala na generacije skladatelja i aranžera.

Od samih početka karijere u orkestrima Dona Ellisa ili Maynarda Fergusona šezdesetih godina prošloga stoljeća, Michael Abene obilježio je kao rijetko tko američku i europsku glazbenu scenu: kao pijanist velikana kao što su Zoot Sims i Al Cohn, kao skladatelj filmske i televizijske glazbe, kao aranžer za umjetnike raznih žanrova, od Dizzya Gillespieja do Lize Minnelli, B. B. Kinga i Charlesa Aznavoura, ali i kao producent za etiketu GRP, s kojom je osvojio Grammy za album „Digital Duke“ Mercera Ellingtona. Jedan od najistaknutijih profesora s Manhattan School of Music, bio je i šef dirigent WDR Big Banda iz Kölna za koji je napisao stotine aranžmana, te osvojio dva Grammya za album s Michaelom Breckerom i Patti Austin.

Cijena ulaznice je 50 kn.