Jazz-punkerica Matana Roberts dolazi u KSET

zez_matana6U ponedjeljak, 12. listopada, ZEZ će s ponosom ugostiti američku avangardnu jazz – punk glazbenicu Matanu Roberts. Njeno „zvučno tkanje“ prožeto je idejom ljudskosti koja razotkriva nepravde klase, rase i privilegije u društvu utemeljenom na eksploataciji i objektifikaciji ljudi. Među rijetkim je izvođačicama koje su dospjele na naslovnicu časopisa The Wire, djelomično upravo zbog njene težnje da inspirira ljude da ustanu protiv iluzornih razlika koje opravdavaju društvene nejednakosti.

U KSET-u će hrvatskoj publici predstaviti album „River Runs Thee“, treći dio hvaljenog serijala „Coin Coin“ izdanog za kanadski Constellation Records. Naspram prva dva poglavlja „Coin Coin“ epopeje, koja su bila bliža tradiciji avant – jazza, „River Runs Thee“ predstavlja njen najveći odmak od konvencionalne glazbene strukture do sad. Njen specifični pristup zvuku na ovom albumu manifestira se u slojevitom strukturiranju vokala, elektronskih efekata, spoken word elemenata te neizbježnog saksofona. Izričaj ove međunarodno cijenjene skladateljice, saksofonistice i vokalistice obogaćen je plesnim, poetskim i kazališnim elementima, s naglaskom na improvizaciji.

Karte za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 60kn, na ulazu karta će koštati 80 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 45 kn, ove karte ne mogu se kupiti u pretprodaji. Ulaz se otvara u 20h.