Jazz u Muzeju prekinutih veza

Ljetni četvrtci :)

Muzej prekinutih veza poziva: rezervirajte ljetne četvrtke za osmu sezonu Jazza u Muzeju

Muzej prekinutih veza je, unatoč otežanim okolnostima krenuo u osmu sezonu Jazza u Muzeju, zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s vodećim hrvatskim jazz glazbenicima i lokaciji održavanja koja ostavlja dovoljno prostora za odgovornu i odgovarajuću fizičku udaljenost.

Koncerti na terasi Muzeja prekinutih veza su, kao i obično, planirani četvrtkom, s početkom u 21 sat.

Ovogodišnju sezonu je 26. lipnja otvorio Duetto Chapetlewsky, dijalogom koji su svojim bubnjevima i gitarom spontano i duhovito vodili Kruno Levačić i Luka Čapeta, krenuvši još za danjeg svjetla, da bi završili skoro tek u ponoć.

U četvrtak 9. srpnja orkestrirat će Toni Starešinić, autor čiji raspon djelovanja obuhvaća mnogobrojne i raznolike suradnje, poput onih s Josipom Lisac ili Edom Maajkom.

Na terasi Muzeja prekinutih veza zasvirat će sa Super Funk Session i Željka At Ease. Uz životnu i profesionalnu pratnju, Željku Veverec, pridružit će mu se Đuro Dobranić na bubnjevima i Igor Dorotić sa svojom trubom.

Četvrtak 16. srpnja rezerviran je za all stars kvintet Ivana Kapeca, čijoj će se gitari priključiti saksofon Maria Biočića, vibrafon Šimuna Matišića, bas Ivara Roban Križića i bubnjevi Borka Rupene. Ivan je, kako sam kaže, ovaj sastav okupio na istraživanju kontura skrivenih emocija, dakle – Muzej prekinutih veza je savršen okvir za ocrtavanje rezultata jednog takvog istraživanja.

Četvrtak, 23. srpnja  A.F.S. trio (bas / gitara / bubanj), koji čine Mario Rašić, Nenad Buhin i Damir Šomen osigurat će savršen soundtrack ljetnoj večeri na Gornjem gradu svojom progresivnom fuzijom zavodljivih zvukova i promjenama ritmova koje neminovno vode ka promjeni raspoloženja – nabolje!

Četvrtak, 30. srpnja – zadnji četvrtak srpnja rezerviran je za Sonic Diptych – Ivana Kapeca i Borka Rupenu, mjestimični zvučni vakuum i možda poneki zanimljivi cover, npr. N. Cavea.

Poslastice će se nastaviti nizati u kolovozu, pa i u rujnu, koliko vremenske i epidemiološke prilike budu dopuštale, što znači – negdje do listopada, zahvaljujući vještom plesanju uz jazz, na kiši, a sad i s virusom.

***

Muzej prekinutih veza je hrvatski poduzetnički projekt u kulturi izrastao iz putujuće izložbe nastale 2006. na temi prekinutih ljubavnih veza i njihovih ostataka i jedna je od rijetkih participativnih umjetničkih koncepcija masovno prihvaćenih širom svijeta, neovisno o zemljopisu, dobi, spolu ili bilo kojem demografskom obilježju ili stereotipu. U razdoblju od 2006. do 2020. godine. Muzej je realizirao 57 gostujućih izložbi. Prvi stalni postav otvoren je u Zagrebu u listopadu 2010. godine. Muzej prekinutih veza od samog osnutka sudjeluje u različitim umjetničkim kolaboracijama u Europi i svijetu.