Jerusalem In My Heart, unikatan spoj arapske glazbe i filmskog performansa u zagrebačkom MM-u

JIMHKoncert Jerusalem In My Heart (JIMH), audio-vizualnog projekta montrealskog producenta Radwana Ghazi Moumneha i filmaša Charlesa-Andrée Coderrea održat će se u subotu, 6. Veljače, u MM centru zagrebačkog Studentskog cenrta, s početkom u 21 sat.

Dok je Moumneh zadužen za glazbeni dio, Coderre na nastupima radi vizuale, projicirajući na analognim projektorima 16 mm petlje.

Unikatan spoj moderne eksperimentalne arapske glazbe i performansa na 16 mm filmu koji preispituje mogućnosti kreativnog rada na celuloidu, čini JIMH jednim od onih sastava čijem nastupu, vele, valja nazočiti barem jedanput u životu. Pokrenut 2005., JIMH nastupao je u različitim postavama, a nakon brojnih nedokumentiranih performansa, JIMH kao trio (Moumneh, Jérémie Regnier, Malena Szlam) 2013. objavljuje debitantski album „Mo7it Al-Mo7it“ i otad slijede brojni hvaljeni nastupi. Istovremeno, Moumneh surađuje s glazbenicima kao što su Matana Roberts, Ought, Eric Chenaux i Suuns.

Novi album „If He Dies, If If If If If If“ (Constellation, 2015.), JIMH izdaje kao duo, u suradnji s filmašem Charlesom-Andréom Coderreom. Ovdje Moumneh proširuje svoju kompozicijsku paletu, istražujući nove dekonstrukcije i jukstapozicije tradicionalne i popularne arapske glazbe, a album oscilira između snažnih emotivnih vokalnih dionica i instrumentalnih, čija je početna točka Moumnehovo ekspresivno sviranje buzukija.

Coderre je, također, član montrealskog eksperimentalnog filmskog kolektiva Double Negative te je zajedno s filmašem Karlom Lumieuxom radio kao vizualni umjetnik za sastave Goodspeed You! Black Emperor i Black Keys. .

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni Teatra &TD svakog dana (osim nedjelje) od 11 do 13 te od 18 do 20 sati.