“Jerusalema” – viralni hit koji je zahvaljujući plesnom izazovu osvojio društvene mreže!

Plesni izazov postao je viralan u Mongoliji, a plesno ludilo potom se proširilo u Italiju, Francusku, SAD, Brazil, Indiju i Kinu

Francuski afro house hit “Jerusalema” sprema se poharati ljestvice širom svijeta, a snažna melodija instantno je postala plesna himna na raznim mrežama poput TikToka gdje su korisnici stvorili preko 40 000 videozapisa inspirirani pjesmom i gdje je generirano gotovo 30 milijuna pregleda.

Pjesma “Jerusalema” francuskog glazbenika južnoafričkog porijekla koji nastupa pod imenom Master KG rasplesala je svijet.

Unatoč tome što je objavljena u ljeto 2019., ljudi diljem svijeta ovih dana intenzivno dijele video na društvenim mrežama, a prateći video spot već je prešao 60 milijuna pregleda.

Zalet je dobila u prosincu prošle godine kada je plesni izazov postao viralan u Mongoliji, da bi se plesno ludilo potom proširilo na Italiju, Francusku, SAD, Brazil, Indiju i Kinu.

O neopisivom interesu koji je singl izazvao govori i činjenica da je pjesma trenutno u Top 5 najtraženijih pjesama na Shazam aplikaciji za identifikaciju pjesama. Predstavljanjem u eteru, Master KG uskoro će nesumnjivo prijeći most između internetskog fenomena do radijskog hita.

Fotografija: Warner Music France / Dancing Bear