Jinx – “Easy”

Foto: Blaž Fortuna

Posljednji album Jinxa, “Pogrebi & pomiriši” već pola godine zabavlja kritičare, ali i publiku. Svi se slažu da je novo izdanje još jedan highlight benda besprijekorno odsviranih i produciranih osvježavajućih tonova koji se miješaju s nostalgijom njihova djetinjstva.

Točno dvadeset godina od izlaska prvog velikog hita Jinxa “Smijem se” vrijeme je za još jedan spot i to za pjesmu “Easy”. Premijerno ga je na webu danas predstavio Jutarnji list, a televizijska premijera spota uz još poneko iznenađenje koje Jinxi pripremaju čeka nas u nedjelju, 3.12. u emisiji Top.hr.

Pjesmu je miksao slavni Mark Saunders (David Bowie, Cure, Neneh Cherry, Echo & the Bunnymen i dr.), a kao svojevrstan kuriozitet vrijedi spomenuti i da je ovo prva pjesma Jinxa u njihovoj dugogodišnjoj karijeri u kojoj se ionako mnogoljudnom  bendu priključio još i gudači kvartet.

Spot potpisuje Ven Jemeršić, slovenski režiser, glazbenik i pjesnik koji je s Jinxima već surađivao i u spotovima  “Na zapadu” , “Da smo se voljeli manje” i “Maradona”, svaki put na obostrano zadovoljstvo i što je još važnije na zadovoljstvo publike.