“Joker” je premijerno prikazan u Veneciji i već se priča o Oscarima

Stajaće ovacije trajale su čak osam minuta

(Joaquin Phoenix kao Joker / Fotografija: Warner Bros)

Novi DC film o Jokeru, redatelja Todda Phillipsa, s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi, premijerno je prikazan 31. kolovoza u sklopu prestižnog Venice Film Festivala, a sudeći po prvim reakcijama, čeka nas jako dobar, iznenađujuć i kompleksan film.

Odmah po završetku premijere publika je ustala na noge, a stajaće ovacije trajale su čak osam minuta.

U prvim reakcije, kako fanovi tako i neki stručnjaci iz filmske industrije, nisu se bojali već sad predviđati nominacije za nagradu Oscar. Prema mnogima, film zaslužuje nagradu.

Joaquin Phoenix u Veneciji je otkrio kako se pripremao za ulogu: “Prvo na popisu obaveza bilo je izgubiti na kilaži – mislim da je sam s tim započeo proces, a to se odrazilo i na samu psihologiju. Jednostavno počnete luditi kad u tako kratkom periodu gubite toliko puno kilograma. … Postoji i ta knjiga koju sam čitao o ubojicama političara koja mi se učinila prikladnom – zanimljiva je također, a prikazuje različite ljude s različitim osobnostima, ali s istim ciljem.”

Uz Phoenixa, glavne uloge imaju Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy i Marc Maron.

Joker u svjetska kina stiže 4. listopada, a dok čekamo, donosimo najnoviju video najavu filma te, u nastavku, i nekoliko komentara i reakcija s društvenih mreža:

 

1.

 

2.

3.

 

4.

5.

6.