Jozef Van Wissem u specijalnoj epizodi [noir.am sessions]

U studenom 2017. godine, Valva Booking & Promotion i Pučko Otvoreno Učilište Buje ugostili su višestruko nagrađivanog i talentiranog Jozefa Van Wissema. Koristeći klasični instrument, Van Wissem je mračnim notama sa svoje lutnje u crkvi Svetog Servula stvorio atmosferu koja je očarala prisutnu publiku.

Specijalna epizoda [noir.am sessions] donosi vam dašak spomenute atmosfere s live koncerta u kojoj je nagrađivani glazbenik izveo i kultnu „Our Hearts Condemn Us“ iz filma „Samo ljubavnici preživljavaju“ (Only Lovers Left Alive, redatelj – Jim Jarmusch).

Van Wissem je Buje posjetio u sklopu turneje, promovirajući materijal sa svog najnovijeg albuma „Nobody Living Can Ever Make Me Turn Back“. Njegov način sviranja specifičan je po korištenju “cut and paste” tehnike, improvizaciji, te stvaranju palindromične kompozicije u kojima se kompozicija vrti u krug. S kultnim redateljem Jimom Jarmuschem surađivao je više puta, uključujući spomenuti film „Samo ljubavnici preživljavaju“, no dvojac je također objavio dva zajednička albuma: “Concerning the Entrance into Eternity” i “The Mystery of Heaven”.

Organizatori koncerta Marco Valvassori i Tanja Šuflaj su napravili odličan izbor sa smještanjem koncerta unutar stare crkve Svetog Servula koja je poslužila kao prigodna kulisa za ogoljeni i tmuran zvuk Van Wissemove lutnje.