Julian Casablancas i The Voidz predstavljaju kratki film »Human Sadness«

Julian Casablancas i The Voidz predstavit će 27. svibnja kratki film »Human Sadness« koji prati njihov novi singl skinut s akutalnog albuma »Tyranny«.

Uoči online premijere 27. svibnja »Human Sadness« proteklih je tjedan dana imao ekskluzivna prikazivanja u koncertnim prostorima i kino dvoranama u Los Angelesu, Chicagu, Denveru, Washingtonu, Bostonu, New Yorku, Atlanti, Portlandu, Miamiju, Nashvilleu i Montrealu. Furiozan film u režiji Warrena Fua i Nicholausa Goossena prati čak 10 minuta dugačku pjesmu, a uključuje »rat, brze aute, svemirske brodove i gole djevojke«.

Film Julian Casablancas i The Voidz izbacuju uoči početka europske turneje koja zasad broji devet datuma i po prvi put uključuje zagrebačku Tvornicu kulture, u koju stižu 8. lipnja. Osim Hrvatske koja je jedina destinacija naše regije bend će posjetiti Španjolsku, Italiju, Austriju, Češku, Francusku, Tursku, Izrael i Švicarsku. Julianov dolazak u Europu uključivat će i obaveze sa svojim starim bendom – The Strokes – s kojima će nastupiti 30. svibnja na Primavera Sound festivalu u Barceloni te 18. lipnja u londonskom Hyde Parku. Set lista na turneji osim pjesama s njihovog zajedničkog albuma »Tyranny« povremeno uključuje pjesme Strokesa (»Vision Of Division«, »Ize Of The World«) i obradu »Little Girl«, suradnje Juliana Casablancasa, Danger Mousea i Sparklehorsea s albuma »Dark Night Of The Soul«.

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi “Is This It” pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim I najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album “Phrases For The Young”, a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu “Instant Crush”. Niti Strokes, niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i “catchy” melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj svoju su suradnju “ozakonili” debut albumom “Tyranny” objavljenim u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje cijelog benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20tak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120, a na dan koncerta 140 kn.