Justin Timberlake u duetu s virtualnim Princeom na poluvremenu Super Bowla

Nakon notornog nastupa iz 2004., pop zvijezda vratila se na najveći američki sportski spektakl. Tijekom poluvremena Super Bowla 2018, Justin Timberlake izveo je pjesmu “I Would Die 4 U” u pratnji video projekcije Princea. Kako je Minneapolis rodni grad pokojnog glazbenog genijalca, grad se osvijetlio ljubičastom bojom, a Timberlake je pozvao da svi podignu dva prsta za Princea večeras, prenosi nam Pitchfork.

Tokom Princeovog nastupa na Super Bowlu 2007. godine njegova silueta bila je projicirana na platno netom prije njegovog osobnog pojavljivanja na pozornicu. Ovaj se vikend, povodom sjećanja na njegov tadašnji nastup, proširila priča kako će se pojaviti hologram Princea što je uzburkalo javnost. Dugogodišnja suradnica i jedna od ljubavi slavnog glazbenika, Sheila E. kritizirala je taj potez te se naglasilo kako je Price smatrao projiciranje holograma izvođača neprihvaljivim. No, naknadno je obznanjeno da je Sheila razgovarala s Timberlakeom koji joj je obećao kako se projiciranje holograma zasigurno neće dogoditi.

Nick Whitehouse iz Fireplaya, koji je bio kreativna spona vizualnog djela Timberlakeovog nastupa, izjavljuje kako su htjeli odati počast  Princeu:

Odati počast Princeu bilo je nešto što je JT izdvojio kao bitan trenutak za tu izvedbu, tako da smo proveli podosta vremena kako bismo osigurali da taj trenutak bude dostojan. Na kraju je Justin odlučio da je jedina osoba može parirati Princeu sam Prince i mi smo tako ponosni što smo mogli biti dio tima koji je kreirao taj veličanstven trenutak.

Timberlake je ovaj vikend također proslavio objavu svog novog albuma “Man of the Woods” u Princeovom Paisley Parku.