Kako svirati u bendu koji nije dosadan? pitaju Problemsi u Začaranoj Močvari

 

 

 

 

 

 

 

U četvrtak 22. prosinca, jazz četverac Problems daje dvostruki program – radionicu i koncert – u Začaranoj Močvari zagrebačkog kluba Močvara.

Začarana Močvara u suradnji s novim programom Jesi free?, vrata otvorenih zvuku iz domene slobodno-improvizirane glazbe, donosi višesatno druženje uz bibnjara Krunoslava Levačića, kontranasista Ivara Robana Križića, saksofonista Maria Bočića i trombonista Luku Žužića, okupljenih pod imenom Problems. Zajedno sviraju više od godinu dana, a u pripremi je i njihov prvi album koji izlazi na vinilu. Materijali su većinom autorski, uz poneku njima dragu pjesmu koju smo već čuli, ali na način kako je oni čuju. Očekuje se neočekivano, dobre vibracije, mnoštvo improvizacije… Koncertu prethodi radionica u formi probe nazvane Kako svirati u bendu koji nije dosadan? Pozvani su svi koji vole glazbu, bili glazbenici ili samo uživatelji.

Trajanje radionice: 17:00 – 18:30. Prijave: tututratu@yahoo.com. Pribivanje je besplatno. Koncert je najavljen za 21 h (vrata od 20 h), a ulaz na nj stoji 40 kn.

The problems mag promo from Hommage on Vimeo.

Nije zgorega podsjetiti da večeras, u ponedjeljak, 19. prosinca, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD zagrebačkog Studentskog centra, od 21 h, uz slobodan ulaz, koncertira PEEK 3, trojac u kojem također djeluju Levačić i Roban Križić, dok treći vrh ili treću stranicu trokuta čini gitarist Pavle Jovanović, a koji se kreće u vrlo sličnom glazbenom području kao i Problemsi.