Kanadski Dopethorne u sklopu europske turneje dolaze u Močvaru

dopethrone

“Dopethorne je ljudska vrsta koja jede blues za ručak i ispire ga s velikim vrčem crusta! Na njihovom nastupu crust punk i stoner ekipa zajedno ujedinjeni pod strašnim znakom dooma uživaju u njihovim nastupima.”

Ovim tekstom legendarni CVLT Nation opisao je tročlani kanadski bend Dopethorne koji u sklopu europske turneje posjećuju Močvaru 17. listopada. Kanadski scum fuck blueseri koji kombiniraju sludge, doom i black metal stvaraju prepoznatljiv zvuk koji je isprepleten snažnim i distorziranim riffovima koje prati snažni kreštavi vokal.

Ime benda proizlazi iz trećeg ostvarenja Electric Wizarda pa se može pretpostaviti da su im oni najveći uzori, a uz njih tu su još Black Sabbath, Bongzilla i ostali bendovi. Dopethorne je pod svojim okriljem izdao četiri albuma, jedan EP i jedan split s bendom Fister. Pjesme koje govore o utjecaju droga i zelene biljne materije (nalik na opojnu drogu marihuanu) na ljudsko tijelo i duh snažno definiraju njihov stil života i djelovanje, a sami interesi i utjecaji benda to i potvrđuju: droge, cuga, satan, seks, piva, rat, nasilje i ljuti umak!

Na ovogodišnjoj turneji promoviraju svoj novi EP pod nazivom “1312” koji je izdan krajem osmog mjeseca ove godine. Naravno, neće izostati stvari s prijašnjih izdanja kao “Power Violence Forewer” s albuma “Demonsmoke”, cover “Ain’t No Sunshine” s albuma “Dark Foil” ili “Scum Fuck Blues” s albuma “Hochalega”.

VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 45 KN