Kandžija: “Ništa ne bih mijenjao u ovih 10 godina karijere”

Kandžija i Gole žene obilježavaju 10 godina postojanja, što će proslaviti velikim koncertom u petak, 22. prosinca, u osječkom klubu Epic – na mjestu gdje je sve krenulo. Kao predgrupu za zagrijavanje pozvali su jedan od ponajboljih trap sastava, mlade High5, a osim njih na koncertu će nastupiti i nekoliko specijalnih gostiju, koje ostavljaju kao iznenađenje.

Za britkog repera iz Osijeka, sve je krenulo 2005. godine i demo-izdanjem „Jea“ te spotom za pjesmu „Blato“. Kandžijinu braću, tj. Gole žene, danas čine: Matej Huljev (Darkan Kingić), Tomislav Došen (Toxara), Goran Pavlović (Funky G), Slaven Tušek (DJ Pips), Mario Majkić (Midi Cobain), Filip Mesarić (Divlja Baranja) i Ognjen Zečević (Egoless).

Kandzija i Gole zene, DB.Photography

Kandžija nam je u kratkom intervjuu otkrio kako je čitava priča krenula, što može očekivati ekipa na rođendanskom slavlju u Osijeku te kakvi su planovi za skoru budućnost.

Kako je krenula cijela priča s Kandžijom i Golim ženama?

Zapravo jednostavno, htio sam raditi mjuzu i spojio sam se sa drugim ljudima koji isto žele. Prvo nas je bilo malo i iz fore mijenjali smo ime svaki nastup, a kad smo došli do imena Gole žene tu smo ostali.

Što se sve događalo proteklih 10 godina u bendu?

Sve i svašta. Počeli smo samo s bubnjem i basom i polako se širili. Neki ljudi su se mijenjali, a zadnjih 6 godina je ista ekipa i odlična smo banda, bend je nešto kao obitelj, ima svoju dinamiku i svatko utječe, zeznuto je, ali je odlično. Još uvijek grizemo, dižemo se i nikada nismo, niti ćemo biti gažeri, niti lagati i ulizivati se. To malo tko može reći ovdje.

Kako iz trenutačne perspektive gledate na početke benda i što biste promijenili da možete?

Ništa ne bih mijenjao jer smo radili najbolje kako smo znali i učili iz svega, da toga nije bilo, ne bi ni bilo ovako niti došlo do ovih 10 godina.

Koja vam je prekretnica u karijeri bila najbitnija?

Svaki dan je prekretnica ako se baviš glazbom. Sve je subjektivno.

Gdje se vidite za 10 godina i mislite li da ćete se i dalje baviti glazbom?

Vidim se svugdje, a dok god imam izazova to ću raditi sigurno.

Rođendan slavite u Osijeku, što ekipa može očekivati?

Sada smo se vratili s proba i iskreno ekipa može očekivati najjači koncert u Osijeku ove godine. Mi kad to kažemo mislim da to znači nešto, pripremili smo poseban set sa nekim stvarima koje nikad nismo izveli i kao i uvijek pomičemo ljestvicu. Nas nikada nisu zanimali ni stereotipi niti priče da je to nemoguće i da se to tu ne može, mi radimo sve kao da smo bilo gdje u svijetu, nema snižavanja kriterija i prilagođavanja. Dosta mi je crnih priča o Osijeku, i baš mi je drago da tamo radimo proslavu jer tamo smo i krenuli i nisu sve priče rat, narodnjaci, tambure i ex yu rock odroni kao što se misli. Bar dok se nas pita.

Kakvi su vam planovi za skoru budućnost?

Pod broj 1 ozdraviti i prestati piti Coldrexe, onda pripremiti se i sabit rođendanski koncert u Osijeku. A onda garaža i nove pjesme, novi izazovi i jedva čekam. Imamo najveću podršku dosad i širit ćemo tu ljubav i rokat za sve naše ljude još manje labavo nego ikad.