Kantautor James Walker sa singlom “The Conversation” krenuo na novo putovanje

Jamesa Walker a smo imali šriliku čuti na Exposure Music Festivalu u Velikoj Gorici

James Walker / Fotografija: Ian Wallman

Rođen u engleskom Readingu, s trenutnom bečkom adresom, kantautor James Walker, glazbenik meka srca, ali i sjajne glazbene interpretacije, otkriva nam zanimljivu glazbenu priču koju je nazvao „The Conversation“.

Pjesma govori o onom osjećaju kad se predugo zadržavamo na nečemu, potrebi da razbijemo loše vijesti, tuzi koju iskusimo kad znamo da je nešto predobro da bi trajalo zauvijek.

„The Coversation“ je balada stopljena s impresivnom suvremenom produkcijom. Pjesmu potpisuju James Walker i Richard Walters (Declan J Donovan, 3LAU, Katie Pruitt), dok je producent bio Sam Winfield. Artwork je radila Jamesova sestra Emily.

S ovom glazbenom pričom James Walker se diskografski po prvi put predstavlja i hrvatskoj publici s kojom se susreo pretprošle godine na Exposure Music Festivalu u Velikoj Gorici.

Već tada je bilo jasno kako je riječ o velikom talentu koji iza sebe mora imati neku posebnu priču. I doista je tako. Svoj glazbeni put započeo je kao session pijanist na turnejama s Adamom Barnesom, Chrisom Ayerom i Mattom Simonsom početkom prošlog desetljeća. Teško mu je pao boemski način života na turnejama koji je vodio sa strancima u malim kutevima svijeta. Zamalo je ostao bez života kad je u 21. godini morao na hitnu operaciju srca. Cijelo ovo iskustvo ojačalo ga je u potrazi za vlastitom glazbom te je u potpunosti shvatio prolaznost života, važnost povezivanja i potrebu za izražavanjem. I odabrao je ispravan put. Godine 2017. objavljuje debitantski album „English Bones“ koji primjećuju i kritičari The Huffington Posta, Overblown Magazina i Punktastica, te je završio na mnogim Spotify i Digster playlistama da bi danas prešao brojku od 10 milijuna streamova na raznim platformama.

S velikom radošću James je obišao koncertima Europu i nastupao s drugim poznatim glazbenicima kao što su Judy Blank, Matt Phillips, The Brazen Youth, Josephine Zwaan i Youri Lentjes. Upravo uz te koncerte fokusirao se još više na glazbu, a 2019. kreće u potragu za zvučnim identitetom drugog albuma koji će biti objavljen za Kobalt/AWAL/Maximal Music Sync/Music Table South Korea krajem ove ili početkom sljedeće godine.

James trenutno živi u Beču gdje radi na novim projektima, ali se posvetio i arhitekturi. Nestrpljivo očekuje nove koncerte, a tko zna, možda i ponovni dolazak u Hrvatsku.