Karlovački PickUp Music Festival i Foto dani mladih nude bogat glazbeni program

Najveći dosad, 6. Foto dani mladih u ovogodišnjem izdanju donose i nikad bogatiji glazbeni program pa će tako gotovo 60 sudionika i posjetitelji moći uživati u zasebnom glazbenom programu – PickUp Music Festivalu! U 2 večeri, 24. i 25. kolovoza, Karlovac će prodrmati 9 sjajnih bendova predvođenih splitskim TBF-om, a za svečanost zatvaranja zadužen je DJ Kovač.

Festival se sastoji od dvije različite večeri: Plugged večeri 24. kolovoza te Unplugged večeri 25. kolovoza.

Prve će večeri tako u posebnom ambijentu atrija Starog grada Dubovca uz TBF, jedan od najpopularnijih hrvatskih hip hop bendova na ovim prostorima, nastupiti i Media Stres, Bad Mushrooms, Detonator in session i popularni Nipplesi. Ulaznice po cijeni od 55 kuna u pretprodaji dostupne su u turističkoj agenciji Katravel, a na dan održavanja festivala za ulaznicu će trebati izdvojiti 70 kuna ukoliko ih ostane, s obzirom na dosadašanji veliki interes posjetitelja. Odlična je atmosfera zagarantirana uz jedinstvenu akustiku atrija i neponovljivi ambijent koncerta u kaštelu.

3. PickUp Music Festival

  • TBF je jedan od najpopularnijih hrvatskih hip hop bendova današnjice. Osim što su višestruki dobitnici Porina, Crnog Mačka i Zlatne Koogle, istaknuli su se po svojim britkim pjesmama i zaraznim ritmom zbog čega pune dvorane i trgove u Hrvatskoj i izvan nje. Posljednji studijski album objavili su u 2015. godini, pod nazivom Danas, sutra.
  • Media Stres je alternativni rock bend iz Čakovca osnovan 2012. godine. Poznati su po svojim energičnim live nastupima, a do ad su odradili preko 70 koncerata, gdje su uz svirke po gotovo cijeloj Hrvatskoj svirali u Francuskoj, Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji i Austriji. Uz to bend je osvojio i nagrade za najperspektivniji bend na Zaprešić demo festivalu 2014. godine i O’rock festivalu 2015. godine te svirao u finalu HGF-a 2016. godine.
  • Bad Mushrooms je retro hard rock demo band. Dosad su imali više od 150 nastupa po Hrvatskoj, regiji i mini turneju po Engleskoj od 5 koncerata, uz velik broj natjecanja po regiji i šire.
  • Detonator in session je glazbeni program koji izvode prijatelji otvorenog uma iz Duge Rese, Karlovca i Zagreba. Karlovčani su ih imali prilike slušati na brojnim KAbinama, promenadi, kao kućni bend u MODS-u, na Maloj sceni, u Drmešu i zadnje u Radićevoj na jam sessionima. Za PickUp festival najavljuju šesteročlani elektro-puhački groove space koloplet izmješanih stilova i plesne ritmike.
  • Nipplesi su poznati karlovački cover rock band. Band je nastao u jesen 1996. godine i iza sebe ima više od šest stotina nastupa po Hrvatskoj, Sloveniji i BiH.

Na Unplugged večeri koja će uslijediti 25. kolovoza u Arboretumu šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu i za koju je ulaz besplatan za sve zainteresirane posjetitelje nastupaju:

  • Bruno Šlat – kantautor Bruno Šlat i prateći bend sviraju autorske stvari. Članovi pratećeg banda imaju više iskustva, a karlovačkoj publici poznati su kao Wanderlust bend. Uzori u glazbi su Bob Dylan, Neil Young, Crosby, Stills & Nash, America, Donovan, Simon & Garfunkel, The Band, The Byrds, Nick Drake, Creedence Clearwater Revival, The Allman Brothers Band, Townes Van Zandt…
  • Mirna Radočaj & Marko Plavetić – nastali su od 2014. godine, sviraju akustične obrade pop, rock, indie, rnb i folk pjesama. Sviranje iz vlastitog „gušta“, preraslo je u želju za live izvedbama. Svoje obrade izvode na akusticnim večerima u raznim ambijentalnim prostorima.
  • Absortick – metal bend iz Karlovca nastao 2010. godine. Prve 2 godine kao cover bend, zatim godinu dana prekida rada da bi u svibnju 2013. započeli svoj put kao autorski bend. Absortick je bend koji stvara atmosferičnu i melodičnu glazbu u kombinaciji sa growl i scream vokalima uz puno metalcore breakdown-ova. U nogama imaju 100-ak nastupa po Hrvatskoj i trenutno rade na svom prvom albumu i drugom video spotu.
  • EOT – alternativni / rock / metal bend iz Karlovca kojeg je 2008. godine osnovao gitarist i skladatelj Boris Kolarić. Brojnim energičnim nastupima diljem regije stekli su naklonost publike, a pobjedama na festivalima (Rat bendova, internacionalno natjecanje “Glas mladih” za nastup na Schengenfestu u Sloveniji, O’Rock fest, Mack Production, InMusic 2016.…) privukli pažnju brojnih glazbenih medija.

Foto dani mladih završit će u velikom stilu uz poznatog zagrebačkog DJ-a i zabavljača, Marija Kovača koji će također nastupiti u atriju Starog grada Dubovca. Na najluđem partyu u Karlovcu 27. kolovoza slušat će se sve od rocka i popa do trasha, a vjerujemo da će se o ovom glazbenom događanju pričati dugo nakon Foto dana mladih. Party je otvoren za sve posjetitelje te je ulaz slobodan.