Katran kao predgrupa braći Cavalera ovu subotu

cavaleraconspiracy

Braća Max i Iggor Cavalera, osnivači grupe Sepultura, donose u subotu, 12. studenog u zagrebačku Tvornicu kulture živo i veoma glasno sjećanje na prekretnički album “Roots”. Kao predgrupa nastupit će zagrebačka hardcore rock četvorka Katran.

Turneja “Return To Roots” pokrenuta je kako se obilježilo 20 godina života albuma “Roots”, jednog od najvažnijih izdanja u povijesti heavy metala. Mada braća Cavalera već dugo nisu članovi benda kojeg su osnovali poveli su svoj antologijski album na put kako bi stare fanove podsjetili, a nove upoznali s razarujućom snagom pjesama pristiglih ravno iz brazilskih tropskih šuma. Na ovoj seriji koncerata Cavalere ne samo da sviraju kompletan “Roots” već ga sviraju po redosljedu kakav je na albumu. Iggora na bubnjevima i Maxa na gitari i vokalu prate gitarist Marc Rizzo i basist Johny Chow, inače članovi Cavalera Conspiracyja.

Kao predgrupa nastupa zagrebački bend Katran, zagrebačka hardcore četvorka čiji debi album se može besplatno skinuti s njihovog sitea.

Vrata Tvornice otvorit će se u 20:00, Katran počinju u 21:00, a Max I Iggor Cavalerau 21:50.

“Roots” je šesto studijsko izdanje Sepulture i, s povijesnim odmakom od točno 20 godina, jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma u povijesti. Nastao tri godine nakon prethodnika, “Chaos A.D.”, pod producentskom palicom velikog Rossa Robinsona album je donio moćnu mješavinu metala i originalnih zvukova Brazila (ponajviše perkusija) izvučenih iz najzabačenijih kuteva Amazonske prašume. Ovo progresivno remek djelo teme je vuklo iz brazilske politike i kulture, a uz bend kreirali su ga i indijanci iz plemena Xavante te glazbenici poput Jonathana Davisa (Korn), Mikea Pattona (Faith No More), DJ Lethala (Limp Bizkit, House Of Pain), Davida Silverie (Korn) i Carlinhosa Browna, a u konačnici je prodan u nevjerojatnih dva milijuna primjeraka.

“Roots” je ujedno i posljednji materijal Sepulture na kojem je radio osnivač i vokal Max Cavalera koji je krajem 1996. napustio bend, osnovao Soulfly, ali i zahladio odnose s bratom Iggorom. Iggor je ostao član Sepulture do 2007. godine nakon čega odlazi, ali i ponovo pronalazi zajednički jezik s Maxom.

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, a na dan koncerta će iznositi 120 kn.

 

Prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr