Kazališni rock spektakl “Antigona” slavi 5. godinu prikazivanja

Mjuzikl koji je svojim glazbenim dionicama oduševio mnoge i pokazao kako se literarno djelo može donijeti kao pravi koncertni doživljaj, 21. travnja s početkom u 20 sati donosi svoju kazališnu adaptaciju na pozornicu Tvornice kulture gdje će proslaviti svoju 5. godišnjicu upriličenja.

„Antigona – Prockletstvo Roda” jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliki je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je blizu 10 000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta.

Iza zaraznih i žestokih skladbi, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni” danas završili u profesionalnim vodama.

Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl te je i fabula isprepletena dojmljivim muzičkim dionicama. “Antigona Prockletstvo Roda” približava književno djelo gledateljima pjesmama koje koje bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi, stoga će ovo biti jedinstvena prilika da pravi rock mjuzikl pogledate na rock teritoriju u Tvornici kulture.

U ovoj jubilarnoj izvedbi u glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri i Željko Zubović u pratnji live benda kojeg čine renomirani hrvatski glazbenici Toni Lović (gitarist grupe Zabranjeno Pušenje), Berislav Blažević (klavijaturist grupe Parni Valjak), Nenad Borić (bubnjar grupe Crno Perje), Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.

Proslavom pete godišnjice igranja „Antigone” Medley Teatar u Tvornici kulture obilježava jedno poglavlje svog predanog rada na kreativnim projektima i kulturnoj edukaciji te, kako to priliči prvom danu proljeća, okreće novi list i u skoroj budućnosti donosi nove projekte koji će obogatiti kulturnu ponudu Zagreba i Hrvatske. Ovaj mjuzikl će, zbog konstantne velike potražnje, nastaviti igrati kako bi je mogla pratiti i nova, ali i vjerna publika.