Killed a Fox nastupa uz američke sludge legende Black Tusk

Sedmu sezona klupskog programa Good Vibrationsazatvorit će veterani zagrebačke alternativne scene Killed A Fox i američki bend Black Tusk

Killed A Fox, foto: Martin Mühlegg

Sedmu sezona klupskog programa Good Vibrationsa kako i priliči zatvorit će veterani zagrebačke alternativne scene Killed A Fox koji su već nekoliko puta nastupili na istom, a nakon njih će na pozornicu u Močvari premijerno stupiti američke sludge legende Black Tusk. Ova žestoka svetkovina dogodit će se u petak, 24. svibnja.

Killed a Fox svoju su priču započeli kao trojac (vokal i dvije gitare) u jesen 2006., a kao četvorka su svoj album prvijenac “Fluorescence” objavili tri godine kasnije. Svoj glazbeni identitet nalaze između rocka/metala i psihodeličnog rocka s iznimnim osjećajem ritma i melodije. Nakon izmjena u sastavu, bend od 2010. stvara glazbu i nastupa kao četveročlana skupina. U kasnoj 2013. izdaju svoj drugi album “Spring of Sloth and Haze”, s kojeg je pjesma “Hive” dobila mnoge pohvale fanova i kritičara. Nakon nastupa s velikanima poput Alice In Chains, Orange Goblin, Eyehategod, Karma to Burn i drugima,  bend u ožujku 2019. izdaje treći studijski album “Crown Shyness” koji je najavljen singlom video-spotom za pjesmu “Still Life Mirror”.

Black Tusk

Momci iz Black Tuska kažu za sebe da su nastali iz puno znoja i pokoje suze prije 14 godina. Tri stara prijatelja iz grada Savannah iz savezne države Georgie (kao i njihovi kolege Baroness i Kylesa) sviraju kombinaciju sludgea, thrash metala i punka uz prstohvat Motorheada, a sve skupa to definiraju kao „swamp metal“. Sadašnju postavu čine gitarist i vokal Andrew Fidler, bubnjar i vokal James May, basist i vokal Corey Barhorst te gitarist Chris “Scary” Adams koji je posljednji došao u bend. Do sada su izdali tri EP-a i šest full albuma od kojih će aktualni „T.C.B.T.“ iz 2018. promovirati ovom prilikom.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna moći će se uskoro kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 80 kuna.