Klasici filmske glazbe Hansa Zimmera na novom live albumu

Ugledni skladatelj filmske glazbe Hans Zimmer predstavio je ovaj tjedan svoj novi album “Live in Prague”.

Hans Zimmer, Live in Prague

Ovaj je hvaljeni skladatelj po prvi put na velikoj svjetskoj turneji predstavio svoja ključna djela filmske glazbe, a predstavljeni album snimljen je tokom nastupa u Pragu tokom svibnja ove godine.

Na albumu se nalazi 15 klasika iz različitih filmskih uspješnica poput Gladijatora, Interstellara, Inceptiona, Sherlocka Holmesa, Kralja lavova, Kišnog čovjeka, Pirata s Kariba ili trilogije Vitez Tame, snimljenih tokom praškog nastupa uz 72 glazbenika. Kao poseban gost koncerta pojavio se gitarist Johnny Marr.

Hans Zimmer nedavno je u suradnji s Radioheadom predstavio skladbu za popularni BBC-jev dokumentarac o oceanima, Blue Planet, koji se nakon šesnaest godina vraća se na malene ekrane pod naslovom Blue Planet II. Thom York i Hans Zimmer za ovu su najavu rearanžirali skladbu Radioheada “Bloom“ koja je prvi puta objavljena 2011. godine na albumu “The King of Limbs“. Skladba je “presvučena“ orkestracijama koje na razini zvuka pokušavaju oponašati kretanje i logiku oceana, a dobila je i novi, prošireni naslov – “(Ocean) Bloom“.