Književni petak: Forsiranje glazbene monotonije (mainstream mediji vs. domaća glazbena scena)

Književni petak u zagrebačkoj središnjoj Gradskoj knjižnici ovaj petak, 10. ožujka, donosi nam tribinu naslova “Forsiranje glazbene monotonije (mainstream mediji vs. domaća glazbena scena)” na kojoj će o odnosu mainstream medija i domaće glazbe govoriti Andrija Škare, Mislav Miličević i Dubravko Jagatić.

“I dok mainstream mediji u Hrvatskoj izvještavaju o domaćoj glazbi na kapaljku, s naglaskom na privatni život glazbenika, hrvatska glazbena scena diše punim plućima nudeći fenomenalnu žanrovsku raznolikost hrvatskih izvođača koji pune klubove i dvorane na svojim nastupima ostvarujući pritom zavidan uspjeh izvan granica Hrvatske. Istovremeno, u Hrvatskoj, u kojoj trenutno postoji preko 40 međunarodnih glazbenih festivala, gotovo svakog tjedna nastupi barem jedna glazbena zvijezda globalne popularnosti. Unatoč tome, mainstream mediji ne pišu o tim glazbenicima, ne zanimaju ih njihovi uspjesi u svijetu, ne izvještavaju o rasprodanim klubovima i dvoranama, ne objavljuju intervjue s globalnim glazbenim zvijezdama, ne izvještavaju s glazbenih festivala, ne pridaju pažnju mladim glazbenicima, ne nude radio i TV emisije o domaćoj glazbenoj sceni…

O razlozima i odnosu mainstream medija i domaće glazbene scene govori nekadašnji urednik TV emisije HTV-a Briljanteen, pisac, književni i glazbeni kritičar Andrija Škare te Mislav Miličević, novinar Radija 101, organizator koncerata, DJ i glazbeni kritičar.    

Urednik i voditelj tribine je novinar tjednika Nacional, glazbeni kritičar i dugogodišnji sudionik domaće glazbene scene Dubravko Jagatić.” stoji u najavi.

Tribina “Forsiranje glazbene monotonije (mainstream mediji vs. domaća glazbena scena)” održava se 10. ožujka u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s početkom u 20h.