Koncert Elementala na poklon Slavonskom Brodu

Photo: Nevio Smajić

Nakon što su prošle godine samostalno izdali sedmi studijski dvostruki album “Tijelo”, rasprodali Dom sportova, osvojili Porina za pjesmu godine i dobili nominaciju za MTV Best Adria act – Elemental dolazi i u Slavonski Brod.

Kazališno-koncertna dvorana “Ivana Brlić Mažuranić” poklanja Brođanima koncert grupe Elemental. Koncert će se održati 28. siječnja u Centru mladih s početkom u 22:00 sata.

U prvoj rečenici biografije Elementala sažet je dio njihova uspješnog recepta – ovo je bend čija se glazbena baza nalazi u rapu, ali ih je teško svrstati u jedan žanr. Premda su davne 1998. krenuli kao tri MC-a te kao takvi objavili dva albuma, debitantski “Moj, njegov i njen svijet” (2000.) i “Tempo velegrada – Demiurg” (2002.), već trećim uhvatili su format sedmeročlane postave, netipične za općenito poimanje hip-hop kulture, i semplirane dionice zamijenili odsviranima. Izdanje je nosilo velike Elementalove pjesme poput “Romantike”, “Iz dana u dan”, “Sama”, “Tako lijepa” te bend postavilo na vrh regionalne scene, zahvativši publiku koja ih je prihvatila i kao vrsne glazbenike i kao glasnike generacija.

Sljedeća tri diskografska izdanja donijeli su hitove “Zašto te imam”, “U mojoj glavi”, “Priroda i društvo”, “Ljuljaj brod”, “Bolji si”, “Prokleta ljubav” i mnoge druge pjesme koje su pozicionirale Elemental kao nezaobilazan i bitan dio hrvatske glazbene kulture.

Ulaz je besplatan.