Koncerti s kauča | Ovog tjedna #Odsobedosobe sviraju nam Tomislav Goluban i Ivica Kostelić! 

Pjesmu Brzi vlak uklopili su u sadašnji trenutak

Tomislav Goluban, Fotografija: Martin Turk / Ivica Kostelić, Fotografija: Damir Krajac, CROPIX

Ovog tjedna #Odsobedosobe sviraju nam Tomislav Goluban i Ivica Kostelić! 

Pjesmu Brzi vlak doradili su malo za ovu priliku, tako da naš najbolji skijaš odmah na početku pjesme u svom stilu jasno poziva sve da ostanu u svojim kućama, stihom – ostani doma, ne budi manijak. 

„Adaptirali smo našu pjesmu Brzi vlak kako bismo je uklopili u sadašnji trenutak. Ostanite doma i poslušajte!”, komentirao je Ivica Kostelić izmjene u tekstu.

Projekt #Odsobedosobe nastao na inicijativu Unisona – hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg Lista, u sklopu je već pokrenute inicijative #Ostajemdoma.

S obzirom na to da trenutna epidemiološka situacija zahtjeva da zaista svi ostanemo u svojim domovima, hrvatski glazbenici, autori i izvođači svaki tjedan se pridružuju u sve većem broju projektu #Odsobedosobe kako bi održali pozitivnu atmosferu te olakšali i nama i sebi ostanak u kućama.

Do sada su u projektu Unisona – hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg lista #Odsobedosobe pjevali Mia DimšićBoris Hrepić Hrepa Pravila IgreSara RenarLuka Nižetić i Goran Karan. A svoja tri klasika odsvirao je i Tonči Huljić.

Tomislava Golubana i Ivicu Kostelića pogledajte na YouTube kanalu Unisona:

 

Unison – Hrvatski glazbeni savez još jednom poziva sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti barem jedan, a maksimalno tri glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima da ostanu doma i to kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati medijskim partnerima.

Tomislava Golubana i Ivicu Kostelića, te ostale glazbenike koji su se pridružili projektu, možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hrPopmix.hrSesvete danasZagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija, gdje ćete također moći pogledati sve „sobne” izvedbe. Ovim putem pozivaju se i sve drugi mediji da se priključe u širenju pozitive putem glazbe i da se jave na gore navedeni mail.

UNISON – HRVATSKI GLAZBENI SAVEZ, čiji su osnivači HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava, glazbom širi pozitivu i šalje jasnu poruku – stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma.