Koncertna promocija singla „Ti si taj“ space-funk banda Bučersi u klubu Sax!

U srijedu, 25. siječnja, u 21 sat, u Klubu hrvatskih glazbenika Sax održat će se koncertna promocija singla „Ti si taj“ space-funk banda Bučersi, zagrebačke grupe instrumentalista predvođenih poznatim basistom Zvonimirom Bučevićem Bučem, uz ostalo i članom ‘standardne’ postave art-rock skupine Boa.

Bučersi u Saxu promoviraju instrumentalno-vokalnu suradnju s Tinom Kresnik, višegodišnjom iznimnom vokalisticom Parnog valjka; premda je pjesma „Ti si taj“ stilski različita od onoga po čemu je  Tina prepoznatljiva širem auditorijumu, izvrsno se snašla i u modernom funk zvuku i produkciji, ostvarivši upečatljivu vokalnu izvedbu za koju je sama napisala i tekst.

‘Ostatak’ koncertnog repertoara popunit će skladbe s tri dosad objavljena albuma Buča i Bučersa: “JMBG”, “Escape” i “Zero Otto”. Posljednji, objavljen potkraj 2015., dobio je zanimljive i iznimno pozitivne kritike uglednih novinara i kritičara. Niša u kojoj su Bučersi sigurno nije lukrativna, no Zero Otto je vraški pošten i iskren album iz kojeg se naprosto cijedi užitak muziciranja, napisao je Zlatko Gall za Slobodnu Dalmaciju. A Dubravko Jagatić u Cantusu je svoje dojmove sročio ovako: Album Zero Otto profinjeno je realiziran, nepretenciozan, široko primjenjiv i maestralno odsviran. Uz standardni bataljun sjajnih gostiju nije ni moglo biti drukčije. “Zero Otto” moguće je u cijelosti preslušati na službenoj Bandcamp stranici.

Bučerse, uz Zvonimira Bučevića na basu, zaista čine vrhunski domaći instrumentalisti. Na klavijaturama je Viktor Lipić,  širem krugu glazbenih sladokusaca znan i kao glazbeno-životni partner jazz-blues dive Valerije Nikolovske, ali i član Majki. Bubnjarske palice u svoje je ruke uzeo Jan Ivelić, koji je dugo surađivao s TBF-om, prvotimac je koncertne bandovske postave Olivera Dragojevića, a uskoro mu izlazi solistički jazz-prvijenac. Saksofonist Zdenko Ivanušić vodi i vlastiti jazz-kvartet, s kojim je snimio nekoliko albuma originalne autorske glazbe. Nakon Davora Slamniga, koji je snimio Zero Otto, gitaru s Bučersima svira talentirani mladić tajanstvenog imena Foo SuperFly, koji je vještinu sticao kroz grupe Hotline i  Harawati. Više o Bučersima pronađite na Facebook stranici.

Koncertna promocija recentnog singla Bučersa održava se u sklopu Novoga hrvatskog jazza, programa koji već godinama u Saxu organizira Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika, HUOKU.

Ulaz na koncert je besplatan.