Koncertom u zagrebačkom klubu SAX band DISIDENT predstavio novi singl i spot

Disident
Disident

U poznatom zagrebačkom klubu SAX!, band DISIDENT predstavio je novi singl, pjesmu ”Ekološka” i pripadajući video spot. Kao gosti nastupili su CHASING MILAGROS, akustični retro pop sastav koji okuplja članove od Korčule pa sve do Kolumbije. Zanimljiv autorski materijal oba benda i neobične obrade poznatih pjesama redale su se jedna za drugom. Sve u svemu, bio je to koncert koji je svim prisutnima uljepšao tu kišnu večer!

Kao što je vidljivo već iz naslova pjesme, ”Ekološka” progovara o gorućem problemu današnjice – odnosu čovjeka prema prirodi i ovom predivnom svijetu što nam je naivno dan na raspolaganje …
Ovo je peti singl Disidenta. Glazbu zajednički potpisuje cijeli bend, a tekst frontman Sanjin. Singl je snimljen u studiju Zg Zvuk. Snimanje i produkciju potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, a video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

“Ekološku” pogledajte na linku: http://mixer.hr/video/disident-ekoloska/

Band je započeo sa radom 2004. godine. Raznoliki u svom glazbenom izričaju, Disident se samouvjereno kreću u rasponu od rocka i funka, pa sve do reggaea i popa. Tematski neopterećeni istražuju različite priče polako stvarajući svoj unikatni glazbeni izričaj. Koncertno su vrlo aktivni na hrvatskoj klupskoj i festivalskoj sceni.

“Imamo pjesama koje su izrazito ozbiljne i onih koje su krajnje neozbiljne, ali i takav je život … ponekad se smiješ, a ponekad plačeš!” govore Disident.

foto: Maria Tangar

Početkom 2011. predstavljaju prvi singl ‘Pop Miro‘ kojega je pratio i animirani video broj. Nastavljaju singlom i konceptualnim spotom ‘Šaka riže na dan‘ kojim ukazuju na problem izrabljivanja djece u zemljama s jeftinom radnom snagom. Slijedećim singlom prelaze na vedrije teme i u veljači 2013. izlazi neobična pjesma ‘Anna‘ koju bend opisuje riječima “okrutno istinita, gorko slatkasta i seksualno edukativna“. Stih “Iskoristi dan da ostvariš svoj san” motiv je njihovog zadnjeg singla, pjesme – ‘Život je

Disident su:
Sanjin Ban – gitara/vokal
Mislav Marušić – gitara
Alan Mavar – bas

Stanislav Walaszek – bubanj