Krankšvester priprema još jednu opsadu Tvornice kulture

Nakon što su prošli vikend osvojili publiku festivala Drito iz Tvornice, dvojac Sett i 3ki Stil poznatiji kao Krankšvester vraća se u Tvornicu Kulture već 10. ožujka.

Osječki satirični hip hop dvojac Krankšvester izdao je krajem prošle godine novi album “IV”, najavljen singlovima “Šta ti znaš o tome”, “Zli kurac” i “Gaber” koji je nedvojbeno proglašavan megahitom pošlog ljeta s gotovo tri milijuna pogleda na Youtube kanalu.

Novi album će koncertno predstaviti upravo u Tvornici Kulture, a da se sprema nova pomama za nadolazeći koncert svjedoči i činjenica da je u prvih petnaest sati od najave svirke prodano prvih sto ulaznica. Tvornica Kulture bit će još jednom rasprodana.

Poznati po namjerno vulgarnim i sarkastičnim tekstovima, a glazbeno balansirajući na margini pretjeranog i teatralnog uz evociranje žanrova plesne glazbe kao što su dance, happy harcore, dancehall, garage, ali i modernog trap zvuka, Krankšvester na novom izdanju koriste mnoštvo odsviranih elemenata i sampleova hitova iz prošlosti među kojima su se našli i oni Nirvane, Prodigyja, Nine Inch Nailsa, Pearl Jama, Marushe, Robin S, Tupaca, Tram 11, a inspiraciju su pronašli čak i u klasiku ‘Ti si mi u mislima’, Dine Dvornika.

“Album je ogledalo naše duše, rađen je od početka ove godine. Ljubavne je tematike s naglaskom na vođenje ljubavi i profit od toga. Sadrži 18 svježih pjesama uz već poznate hitove kao što su ‘Gaber’, ‘Zli Kurac’ i ‘Šta ti znaš o tome’. Produkciju je radio Sett, a tekstove njihovi roditelji. Od gostiju tu je Nera Mamić koja je svojim anđeoskim glasom unijela dozu magije u nekoliko pjesama. Krankšvester 4 je poklon svima za nadolazeće blagdane”, izjavio je 3ki Stil, polovica dvojca Krankšvester prilikom objave albuma.

Karte u pretprodaji stoje 50 kn, na dan koncerta 70 kn, a kupiti ih možete na službenim prodajnim mjestima – Dirty Old Shop, Tratinska 18 i Rockmark, Berislavićeva 13.