Krankšvester su konačna potvrda ovogodišnjeg rasporeda UFO festivala

kranksvester

Za “closing act” ovogodišnjeg UFO festivala uz PAN odabrana je najživopisnija glazbena pojava osječkog glazbenog neba, hip hop/electro/disco trojac Krankšvester. 3ki Stil, Sett i DJ Oliver imat će zadatak zatvoriti program najduljeg i najraznovrsnijeg UFO festivala do sada.

Također, Krankšvester su i konačna potvrda ovogodišnjeg plana UFO festivala, da publici pruži gotovo sve najbolje što Osijek može ponuditi. Naravno, nikad nije lako skupiti sve, pa se to nije uspjelo niti ovog puta, no svakako je velika stvar što će na UFO bini nastupiti bend koji puni klubove gdje god nastupi.

UFOlogo_thumb.jpgStari grad Tvrđa i dvorište jedne od napuštenih baroknih vojarni sredinom lipnja svake godine postaju mjestom gdje odabrani neafirmirani bendovi kao i poznatiji headlineri festivala izvode pop, rock, metal, punk i druge urbane glazbene stilove. Svima koji vole dobru zabavu u opuštenoj atmosferi na otvorenom, ovo je jedan od omiljenih glazbenih događaja u gradu.

Ove godine, UFO festival će svoje ovogodišnje izdanje doživjeti od 21. do 25. lipnja 2016. godine i vjerujemo da će odabrani bandovi, kao i headlineri festivala oduševiti ljubitelje svih glazbenih stilova, počeviši od pop-rocka, punka pa do metala, kao i svih ostalih inačica urbane glazbe. Mjesto održavanja je dvorište Vege, stalni dom festivala od 2009. godine.

Do sada su već najavljeni Manntra, Nervosa, Other Eyes Wise, Flatline, Seljačka Buna, War-Head, Syleth, Candyflip, Kraj programa, Gužva u 16-ercu, Roadkillfarm, Pips, Chips & Videoclips, Clone Age, Garage In July, Belfast Food, Kandžija i Gole Žene, a ine-up je ovaj tjedan dodatno popunjen poznatim imenima poput benda Divlje Jagode, S3ngs, Hysteria, Wasteland, Hravo Jay, Syndrome, Billy Andol i Gothic.