Kratkometražni film AMA zaranja duboko ispod površine

Film prati Julie Gautier kroz nekoliko neprekidnih minuta podvodne koreografije, graciozno izvedene u najdubljem svjetskom bazenu

Povodom Međunarodnog dana žena u Cafe bar galeriji Velvet održana je specijalna projekcija jedinstvenog kratkog filma AMA

AMA je kratkometražni film koji je režirala žena ronilac i podvodna filmašica Julie Gautier, koja je ujedno u glavnoj ulozi filma. Film prati Julie Gautier kroz nekoliko neprekidnih minuta podvodne koreografije, graciozno izvedene u najdubljem svjetskom bazenu u blizini Venecije u Italiji. Plešući zadržava dah i koristi kontrolirane pokrete u vrtnji i klizanju kroz mirnu vodu, a s vremenom se izdiže do površine te pri tom ispušta jedan divovski mjehur zraka.

Film je nazvan po japanskoj riječi “žena mora”, što je ujedno i naziv za tradicionalne japanske sakupljače školjki. Film je metafora za ujedinjene žene te istovremeno predstavlja vezu koja povezuje žene diljem svijeta.

Two years ago for the International Women's Day I organised with friends' community around the world a chain of live screenings of my short film "AMA".At one of this screenings, in a little temple in the middle of China, was Miranda. I didn't know her yet.Today, we chose each other to give to "AMA" a new identity and to give a visual form to "Emotional Latitudes". Because this is what we talk about, change the soundtrack of a movie and you modify its soul.We are in an era of changes. It's better to do it consciously than to undergo it tomorrow.(I invite you to discover the amazing musical World of MV Miranda Vukasovic by listening her album : https://backl.ink/130424716)———————————————————————————–CREDITS :Music by Miranda VukasovicProducted by Ned Douglas and Jeff BovaRecorded at Beijing Temple, HGZPiano : Miranda VukasovicViolin : Vlasta CrnogoracGuzheng : Chang JingHorsehead Fiddle : XiboChoreographer : Ophélie LonguetCinematographer : Jacques BallardEditor : Jérôme LozanoColorist : Arthur Paux @ Spark SeekerComposition : Gregory Lafranchi @GoneFXProducers : Spark Seeker/Les Films EngloutisAssociate Producers : Y-40 The Deep Joy / RVZ

Gepostet von Julie Gautier am Sonntag, 8. März 2020

Gautier i njen suprug, svjetski prvak u dubinskom ronjenju Guillaume Néry, zajedno su radili na glazbenom spotu Beyoncé i Arrow Benjamina iz 2015. godine – Runnin, a surađivali su i na podvodnoj filmskoj kampanji pod nazivom Les Films Engloutis.

Za mene je ovaj film način da kažem: Niste same“, rekla je Gautier, “otvorite se drugima, razgovarajte o svojim patnjama i svojim radostima.

Velika nam je čast organizirati specijalnu projekciju kratkog filma AMA, kojim ujedno i slavimo Međunarodni dan žena, i to upravo u ovom čarobnom zagrebačkom kutku – Velvetu, čiji će se interijer odlično nadovezati na našu umjetničku priču. Također, čast mi je što sam na projektu surađivala s ženom izvanredne karijere u podvodnoj kinematografiji i plesačicom, Julie Gautier.”, izjavila je Miranda Vukasović.

Miranda Vukasović je skladateljica, izvođač, vizualna umjetnica i dizajnerica koja dolazi iz Hrvatske. Miranda Vukasović + THE RADIANCE osnovana 2015. godine u Pekingu, oni su  eksperimentalna skupina glazbenika koja kombinira istočnu i zapadnu glazbu, stvaraju glazbu kroz kaleidoskop krhkih emocija, uključujući umjetničke i vizualne projekte u svoje izvedbe.

Radila je i na glazbenom djelu za AMA koji je također povezan s njenim novim albumom THE TEMPLE. U toj suradnji koriste se snimke iz TEMPLE, a ugradili su i dodatne melodije koje su snimali u HGZ-u sa solo violinisticom Vlastom Crnogorac.

THE TEMPLE je transcendentni EP koji briše liniju moderne klasične i elektronske glazbe. Njihova talentirana skupina sastoji se od 30 svjetskih glazbenika (uključujući gudače, zbor i tradicionalne kineske instrumente).

Album THE TEMPLE sniman je u 600 godina starom hramu u Pekingu, a ostvarene su i brojne međunarodne suradnje, poput one s Grammy nagrađenim producentom Jeff Bovom (Celine Dione) te Ned Douglasom (Stevie Nicks, Mick Jagger).