Kreće Aquariusov SunSet Selection na obali jarunskog jezera

Klupski program uz ispraćaj sunca

Program koji je nastao u svrhu stvaranja idealnog mjesta pod suncem za sve zaljubljenike u kulturu glazbe, prirode i povezivanja tik uz obalu jarunskog jezera.

Dom Sunset Selectionsa je kultni Aquarius klub sa svojom ljetnom oazom na otvorenom koja se prostire do plaže i diše daleko od gradske svakodnevnice.

Užitak koji zadovoljava vizualna osjetila upotpunjuje jedinstveni pogled na jarunski obzor kad sunce uranja u slatko zagrebačko more, po čemu je i sam program dobio svoj naziv. Međutim potpuni doživljaj gradi se kroz kvalitetnu glazbenu selekciju kojoj je misija stvoriti dom za sve ljubitelje plesne glazbe.

S obzirom na to da je Sunset Selections krovni program koji na jednom mjestu okuplja više klubskih večeri kao što su: Tanzen, Off Time Festival, We Love Sound, Get Connected, Mix Tape, Casa, ali i event koji vraća povijest zagrebačkog hip hopa na svoje mjesto, takozvani Blackout Classic. Iz navedenog se može pretpostaviti kako glazbena selekcija nije ograničena žanrovima te će kroz cijelo ljeto ugostiti još mnoštvo drugih organizacija i umjetnika bilo da se radi o bendovima ili solo artistima

PETAK – 19.6. – BLACKOUT CLASSIC W/PHAT PHILLIE

Ovog vikenda u sklopu Sunset Selections programa klub Aquarius vraća povijest zagrebačkog hip-hopa kući. A kakav bi to povratak bio bez legendarnog Phat Philliea i njegove kultne klupske večeri – Blackout Classics. 

Domaćin ove večeri bio je Aquarius još od 1997. kada smo imali prilike svjedočiti stvaranju “povijesti hrvatske hip-hop scene” uz velikane kao što su Method Man, Redman i mnogi drugi. Međutim, da nebi sve ostalo na dobroj nostalgiji, Aquarius je odlučio oživiti i ovu glazbenu priču.

Iako svima već dobro znan, valja se prisjetiti tko je DJ koji te ovog petka očekuje za pultom.. Riječ je o artistu svjetskog kalibra, koji na gaže već 30 godina fura punu torbu vinyla i širi zvukove nerafiniranog i tvrdog underground i classic hip-hopa. Djeluje i kao promotor na domaćoj rap sceni sa stažem koji je poprilično opsežan – od izdavanja prvih rap albuma (Blackout Project, Tram 11, Bolesna braća, El Bahattee,…), otkrivenja naših najtrofejnijih producenata Kooladea, Dasha i Baby Dooksa, pa sve do zasluga u organizaciji prvih stranih rap koncerata u Zagrebu od 1997. godine (Das EFX, Big L, O.C., De La Soul, Busta Rhymes, Wu Tang,…). Osim navedenog, Filip je na Zrće doveo jedan od najposjećenijih festivala na našoj obali – Fresh Island. Uz to slušali smo ga direktno sa 101-ice i Radija 808 u kultnoj emisiji Blackout.

S obzirom da se dobar zvuk daleko čuje, o njemu su pisali i svjetski mediji kao što su: njemački Backspin, britanski Blues & Soul i američki The Source. Phat Phillie je 2009. pokrenuo i BlackoutHipHop.com koji se našao među top 100 Hip-Hop blogova u svijetu.

Ulaz je slobodan, a program traje od 19 h do 00 h. 

SUBOTA – 20.6. – GET CONNECTED 03

Za sve ljubitelje elektronske glazbe Sunset Selections priprema već treću ediciju Get Connected open air partya. Event je nastao u svrhu ponovnog povezivanja nakon popuštanja mjera, a selektira samo najkvalitetnije od house glazbe.

Ova klupska večer je uz rezidente Mozera, Spinna, Ceta i D⁰Gree-a ugostila i članove Synesthesia kolektiva: Igz i Bubble O, ali i Ivana Komlinovića. Na treću ediciju uz rezidente nastupa i Mate Čeko, član Miniwala i Sindikata!

Program počinje u 17:00 h uz opušteni deep house, a u kasnijim večernjim satima se ubrazava ritam uz ispraćaj sunca.

Ulaz je slobodan.

Fotografija: Goran Telak